Info

2. novembar 2023.2. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

33 GODINE SPS-A U ŠAPCU

Partija socijalne prave, istinskih vrednosti i poštenih ljudi

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije obeležio je 33 godine postojanja u Šapcu. Velika sala u zgradi nekadašnjeg Komiteta bila je premala da primi sve goste. Najveći broj pristalica u poslednjih petnaestak godina okupio se oko Gradskog odbora.

-Ima jedna partija, a to je naša, koja se zalaže za jednakost, a istovremeno poštuje različitost. Ovo je partija socijalne pravde, istinskih vrednosti i poštenih ljudi. Tu su socijalisti koji ne menjaju svoj stav, mišljenje i pripadnost. Ljudi koji ne menjaju boju kad drugi od njih to traže, jer nemaju čega da se stide. „Crveni“ ne crvene. Naša politika je jasna i to oseća svaki pošteni građanin u ovom gradu.

Foto: "Glas Podrinja"


Zato naš odbor traje duže od tri decenije, na ponos imena koje nosimo. Za ove 33 godine bilo smo na vrhu, ali i na dnu. Sa tog dana se podižemo zahvaljujući vrednostima koji su naši osnivači ugradili u temelje gradskog odbora. Taj stub nas drži čvrsto i ne dopušta da skrenemo sa pravca. Naš pravac i vizija su obični ljudi, ljihov status i bit. Naš cilj je jednakost, socijalna pravda i život dostojan čoveka. Naš put je snaga i sloboda. Nema bolje lekcije za čoveka od one kada zna kako je biti na dnu, kako je pasti, a i nema veće sreće od te da se podigne. Važno nam je da našu snagu pokažemo na izborima 17. decembra i SPS vratimo u gradsku vlast i gradsku Skupštinu, gde i treba da budu, rekao je predsednik GO SPS Šabac dr vet. met. Nikola Milutinović.

Okupljanju su prisustvovali stari istaknuti članovi SPS-a, među kojima su bili Radenko Stepić i Jela Veselić, kao i član Glavnog odobra i ministar u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević. Radenko Stepić se ovom prilikom prisetio početaka rada GO, kao uspeha i nedaća kroz koje su tokom tri decenije prolazili.

Foto: "Glas Podrinja"


-SPS je formirana u istoj sali gde se sada nalazimo. Za dva do tri meseca sakupili smo oko 6.500 pristupnica. Na prvim višestranačkim izborima kandidat SPS je bio legendarni dr Ikodinović, koji je dobio tri puta više glasova od drugoplasiranog, kandidata SPO-a. Narednih 10 godina smo na lokalnom nivou ubedljivo pobeđivali. Za tih deset godina živeli smo pod drakonskim sankcijama, kroz ovaj grad je prošao veliki broj izbeglica i svako je dočekan raširenih ruku. Istovremeno se radilo i gradilo: gradsko izvorište, toplana, gasifikacija, Kifla, gradski stadion... Kada je 2000. godine došlo do promene vlasti, nastupio je strašan progon socijalista, veliki broj preduzeća koji je zapošljavao između 500 i 1.000 radnika je nestao, počelo je urušavanje SPS i iznutra i spolja koje je trajalo 20 godina. Zahvaljujući entuzijastima i mladim ljudima gradski odbor je obnovljen, formirano je novo rukovodstvo i sve vas molim da to rukovodstvo podržimo. Samo jedinstveni možemo se nadati uspehu na narednim izborima, rekao je Radenko Stepić.

Novim mladim članovima SPS-a uručeno su članske karte.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa