23. novembar 2023.23. nov 2023.
Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac

Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac

SAOPŠTENjE

Specijalno priznanje „VeličanstveNE HPV“ Zavodu za javno zdravlje Šabac za doprinos u borbi protiv HPV u Srbiji

Povodom Svetskog dana eliminacije raka grlića materice, u Svečanoj sali Dekanata Medicinskog fakulteta, Univerizteta u Beogradu, Udruženje za borbu protiv raka grlića materice i jajnika „Progovori”, organizovalo je prigodnu svečanost i dodelu priznanja „VeličanstveNE HPV“ institucijama i pojedincima za izuzetan doprinos u podizanju svesti opšte i stručne javnosti, kao i obuhvatu imunizacije protiv HPV u Srbiji.

Foto: Zavod za javno zdravlje Šabac


Specijalno priznanje ispred Zavoda za javno zdravlje Šabac primio je direktor MSc.dr Branko Vujković i ovom prilikom poručio da za zdraviju budućnost Srbije nema važnijeg pitanja od zdravlja naše dece, kao i da naši građani Srbije imaju najbolju zaštitu od jednog raka, a to je rak grlića materice koji je jedan od glavnih uzročnika smrti, ali i lošeg kvaliteta života kod žena koje prežive ovu malignu bolest.

Pored zahvalnosti za Goricu Đokić i celom timu Udruženja “Progovori”, posebnu zahvalnost uputio je Prof. dr Sanji Radojević Škodrić, jer je posvećeno radila na tome da najkvalitetnija i najbezbednija vakcina koja postoji u svetu, tj GARDASIL 9 – HPV vakcina protiv 9 sojeva virusa, bude dostupna i u Srbiji. Takođe zahvalnost je uputio i Prof. dr Verici Jovanović, prvoj dami u sistemu javnog zdravlja, za neumornu borbu protiv svih zaraznih i nezaraznih bolesti u našoj zemlji.
Zavod za javno zdravlje Šabac

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa