30. novembar 2023.30. nov 2023.
J. Lukić (foto: TK Letnjikovac)

J. Lukić (foto: TK Letnjikovac)

TEKVONDO: TK LETNjIKOVAC

Jana druga u Sarajevu

Jana Lukić novo odličje na međunardonom nivou donela je iz Sarajeva. Mlada šabačka tekvondistkinja, članica TK “Letnjikovac Eliksir” postala je vicešampionka Balkana u prestonici Bosne i Hercegovine. Turnirom u Sarajevu, poslednjim G klase u 2023. godini Šapčanka je zaokružila vrlo uspešnu debitantsku juniorsku godinu na međunarodnoj sceni.

Janu je put u osmini finala njene kategorije (do 55 kg) ukrstio sa reprezentativkom BiH Aminom Sarač, potom je medalju obezbedila trijumfom nad reprezentativkom Turkse Irmak Karače, dok je finale obezbeđeno slavljem u duelu protiv njene koleginice iz reprezentacije Zejnet Taskin. Poklekla je Šapčanka tek u četvrtom meču protiv rivalke iz Turske Sile Uzunčavadar u finalu.

Medalju za Letnjikovac osvojio je i Ivan Karajlović, u konkurenciji seniora. Nastupio je u kategoriji do 87 kg i poražen je u polufinalu od eprezentativca Bugarske Jordana Koleva.

Ukupno je u Sarajevu nastupilo oko 600 takmičara iz 11 država, a u sveukupnom plasmanu Srbija je zauzela treće mesto iza Bosne i Hercegovine koja je postala šampion i Turske.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa