11. januar 2024.11. jan 2024.
Dolazak Bogomladenca donosi mir
OPŠTINA VLADIMIRCI I CRKVENA OPŠTINA DOČEKALI BOŽIĆ

Dolazak Bogomladenca donosi mir

Negujući tradiciju Lokalna samouprava, Turističa organizacija i crkvena opština u porti Svetih apostola Petra i Pavla dočekala je praznik radosti koji Bogomladenac ukrašava mirom Božijim.

Na Badnje veče impresivno paljenje Badnjaka služba Gospodnja uz prisustvo čelnika Opštine Vladimirci i brojnih građana te najmlađih bio je uvod u dolazak Bogomladenca. Turistička organizacija opštine i crkvena opština organizovali su skup čuvanja tradicije uz paljenje Badnjaka i deljenje paketića dar crkvene opštine. Najmlađi su uživali i srastali sa tradicijom na jedini mogući način.



Kako se sam Božić slavi u krugu porodice u miru i radosti uz pečenicu i silne đakonije posle dugog posta, odisali su neponovljivim mirisom svojstven Božiću i tamjanu uz najiskrenije želje za zdravlje i svaki berićet uz neophodni mir Božiji.

Hristos se rodi, Vaistinu se rodi.

A uz žagor mase uz Badnjak se već pričalo o pogruženju za Bogojavljenje na Savi u Provu, na mestu zvanom Kamičak uz očekivane brojne koji će zaroniti u Savu i tako zavredeti celivanje časnog krsta na mestu gde Bogomladenac donosi mir koji je temelj svakog koraka u svakodnevnici, uz pomoć Svevišnjeg lakše dolazi do rešenja.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa