7. mart 2024.7. mar 2024.
Foto: Crveni krst

Foto: Crveni krst

Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi

Više od stotinu jedinica

Tradicionalne akcije na više lokacija. U Kulturnom centru, Elektrodistribuciji i MZ Bogosavac, na akcijama prikupljeno više od stotinu jedinica
Akcija dobrovoljnog davanja krvi sredom u Kulturnom centru je već višegodišnja tradicija koju je uspostavio i održava Crveni krst Šabac, no u prethodnih sedam dana one su bile samo jedne od akcija u kojima se okupljaju dobrovoljni davaoci iz našeg kraja.

Priliku da pokažu humanost imali svi zainteresovani na više lokacija. Uz već pomnute u velikoj sali KC, mobilne ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije bile su i u prostorijama šabačke Elektrodistribucije, kao i u Mesnoj zajednici Bogosavac. Na ovim akcijama (KC 21. februara, kasnije u Elektrodistibuciji i Bogosavcu) prikupljeno je ukupno 114 jedinica dragocene tečnosti.
Akciju u Bogosavcu je kao jedan od davalaca podržao i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Foto: Crveni krst


-Dobrovoljno davanje krvi ima veliki društveni značaj i predstavlja oblik solidarnosti sa najugroženijim sugrađanima. Zato je veoma važno da promovišemo ovakve akcije koje podstiču i zdrave stilove života kod naših sugrađana, jer samo zdrav čovek može da daje krv – istakao je Nemanja Pajić koji je krv dao 34. put.

U Crvenom krstu Šabac zahvaljuju svim sugrađanima koji su do sada dali krv i pozivaju da se na ovaj čin humanosti odvaže u predstojećim akcijama. Dobrovoljno davalaštvo predstavlja jedan od najhumanijih činova koje svaki zdrav pojedinac može preduzeti izdvojivši nekoliko minuta za donaciju koja nekome može život značiti.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa