21. mart 2024.21. mar 2024.
Foto: Ekonomska škola

Foto: Ekonomska škola

Republičko takmičenje iz besedništva i retorike u Šapcu

Zapažen nastup Ekonomske škole

Zajednica ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola Republike Srbije i Pravno-poslovna škola iz Beograda organizovali su 26. republičko takmičenje iz besedništva i retorike. Takmičenje je održano 16. marta za učenike četvrog razreda srednjih škola, a Ekonomska škola „Stana Milanović“ bila je domaćin takmičenja.

- Velika nam je čast što smo po drugi put imali priliku da organizujemo republičko takmičenje iz besedništva i retorike. Veoma sam zadovoljna rezultatima takmičenjima kao i poklonima koji su đaci dobili - rekla je direktorka Ekonomske škola “Stana Milanović” Sonja Mijatović Jokić.

Rezultati
Beseda na zadatu temu (1. mesto: Isidora Pušica - Ekonomska škola, Užice; 2.mesto: Lara Stojanović - Ekonomska škola “Stana Milanović” , Šabac; 3. mesto: Jana Filipović - Ekonomsko-trgovinska škola , Požarevac).
Improvizovana beseda (1. mesto dele: Isidora Pušica - Ekonomska škola , Užice i Nikolina Ristović - Ekonomsko-trgovinska škola, Novi Pazar; 2. mesto: Radoš Pekić - Peta ekonomska škola “Rakovica”, Beograd i 3. mesto: Lara Stojanović - Ekonomska škola “Stana Milanović” Šabac).
Rang lista škola (1. mesto: Ekonomska škola , Užice; 2. mesto: Ekonomska škola “Stana Milanović” , Šabac i 3. mesto: Ekonomsko-trgovinska škola, Novi Pazar).


Učenici su se takmičili u tri kategorije (beseda na zadatu temu, beseda na izabranu temu i improvizovana beseda). Učenici Ekonomske škole iz Šapca zabeležili su dobre rezultate kao pojedinci, a u ukupnom plasmanu škola „Stana Milanović“ zauzela je drugo mesto.

-Čestitamo svim učesnicima na izvanrednim besedama koje su nas sve inspirisale i pokazale izuzetno znanje, veštinu i harizmu u javnom nastupu. Posebno smo ponosni na naše učenice koje su sjajno predstavljale našu školu – poručili su iz Ekonomske škole „Stana Milanović“.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa