21. mart 2024.21. mar 2024.
Foto: Medicinska škola  „Dr Andra Jovanović“

Foto: Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“

Medicinska obeležila Svetski dan reciklaže

Čepom do osmeha

Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ obeležila je Svetski dan reciklaže humanitarno-ekološkom akcijom „Čepom do osmeha“. Učenici i nastavnici četvrtu godinu zaredom na ovaj način daju doprinos prikupljanju sredstava za nabavku pomagala deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kao i očuvanju životne sredine.

Medicinska škola u Šapcu i novosadska Organizacija „Čepom do osmeha“ uspešno sarađuju od 2020. godine. Zahvaljujući akciji koju, uz veliku podršku Učeničkog parlamenta, sprovode školski timovi za zdravstveno vaspitanje i humanitarnu delatnost, svest o značaju prikupljanja plastičnih čepova u dobrotvorne i ekološke svrhe kod učenika i zaposlenih u Zelenoj školi veoma je izražena.

Kutije za sitan reciklažni otpad u hodnicima škole redovno se pune, a kao najrevnosnije odeljenje u ovoj volonterskoj akciji izdvojilo se IV2, sanitarno-ekoloških tehničara. Njima je u opisu obrazovnog profila briga o zaštiti okoline, dok su solidarnost i humanost vrline koje kroz ovakve primere stiču otkako su došli u Medicinsku.

Medicinska škola u Šapcu i novosadska Organizacija „Čepom do osmeha“ uspešno sarađuju od 2020. godine. Zahvaljujući akciji koju, uz veliku podršku Učeničkog parlamenta, sprovode školski timovi za zdravstveno vaspitanje i humanitarnu delatnost

Svojim zalaganjem da vrednost daju onome što bi, inače, postalo otpad, sada već tradicionalno pokazuju koliko je malo potrebno za dobro delo i osmeh onih kojima je to najpotrebnije.
Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa