28. mart 2024.28. mar 2024.
Gol sa  85 metara
BILO JE U GLASU – 06.04.1989.

Gol sa 85 metara

PRILOG ZA „GINISA“
Pripremajući se za utakmicu sa OFK Beogradom, fudbaleri šabačkog drugoligaša Mačve odigrali su u prošlu sredu prijateljsku utakmicu sa Antimonom u Zajači. Prema očekivanju pobedila je Mačva 7:3.

Golove za Šapčane postigli su: Ostojić tri, Matić dva, a Tomić i Radosavljević po jedan, dok su strelci za Antimon bili: Stepanić, golman Đukanović (!) i Mišić.

Igralo se veoma fer i korektno, uz objektivno suđenje Miljenka Đurnića iz Loznice. Ova prijateljska utakmica posebno će pamtiti po drugom golu Antimona, koga je na neobičan način postigao golman domaćih Dragan Đukanović. U 23. minutu on je iz svog šesnaesterca loptu degažirao u polje , koju je vetar „zahvatio“ i doneo gotovo pred noge golmana Mačve. Lopta je odskočila od zemlje i ponovo uz pomoć vetra prevarila šabačkog golmana i odsela u mreži.

Bio je to gol sa 85 metara i zaslužuje da se nađe u „Ginisovoj knjizi rekorda“.

*Četiri dana kasnije Mačva je poražena od OFK Beograda 3:1 na Karaburmi. Nakon meča smenjen je šef stručnog štaba Boris Marović, zamenio ga je Salko Eganović, dok je dotadašnji trener prvog tima Nebojša Zlatarić raspoređen na mesto trenera najmlađe selekcije, tzv. petlića.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa