Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir)

O. Stojanović (foto: VK Šabac Eliksir)

VATERPOLO: BORBA ZA BRONZU

Revanš na plus dva

Svaki trijumf, remi ili minimalan poraz donosi Šapcu treće mesto i bronzanu medalju. Zaslužena druga pobeda u kratkom roku protiv učesnika Lige šampiona
Utakmice protiv Zvezde uvek liče jedna na drugu, no ono što je važno da su poslednje dve u Šapcu ličile i po konačnom ishodu. Oba puta je slavio ovdašnji klub. U dvomeču za bronzu Šapčani u prestonicu nose plus dva. Meč se tako odvijao da veći žal ostaje domaćinu što nije ostvario za gol ubedljiviju pobedu, nego što ima za čim žaliti nadigrana Zvezda.

A. Mačić (foto: VK Šabac Eliksir)


Dve četvrtine su bile izjednačene na svaki način, uz tenziju koja je malo kome bila jasna u finišu druge kada su vaterpolisti gostiju iz nepoznatog razloga na trenutak napustili deo bazena namenjen za igru. Stizali su s te strane prigovori arbitrima u poslednja dva perioda, no ono što je važnije odbrana Šapčana je briljantna, za 16 minuta kapitulira samo dva puta i to iz neizgrađenih akcija. Na drugoj strani četiri gola, neiskorišćen peterac i još nekoliko prilika. Koji tim će biti treći u konačnom plasmanu i imati pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona odlučuje revanš u Beogradu, zakazan za 24. maj.

Šabac – C. Zvezda 11:9 (4:4, 3:3, 2:1, 2:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Virijević i Stanojević. Isključenja: Šabac 15, CZ 18. Peterci: Šabac 1(0); CZ 1(1)
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković, Repanović 1, Tomić, Krug 1, Barać 1, Sranić, Mačić 1, Dragović 3, Stojanović 1, Korać 2, Gavrilović, Toholj 1.
C. ZVEZDA: Mišović, Živković, Danković 1, Marković 1, Vasić 1, Gogov 1, Basara 2 Vukićević, Seman. Milojević, Radović 3, Ivanović, Popović.


-Zvezda ima izuzetan individualni kvalitet, ali smo ih nadigrali timskom igrom i pobedili zasluženo. Možda je moglo biti i ubedljivije, no imamo solidan plus pred revanš, biće mnogo borbe u Beogradu, naš cilj je bronza – rekao je trener Nemanja Ličanin.
D. B.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa