Info

23. novembar 2017.23. nov 2017.
PISMA ČITALACA

Stop za mobilne telefone

Već nekoliko godina, od kako su mobilni telefoni počeli masovno da se koriste, donet je Zakon da se za vreme upravljanja motornim vozilom ne koristi mobilni telefon. Ovaj Zakon, izgleda, još nije došao do mnogih vozača. Zakonom nije regulisano kada se za vreme upravljanja vozilom može koristiti mobilni telefon što znači da se ne može nikako koristiti.
U Šapcu za mnoge vozače ovaj Zakon ne važi. Na primer, kad se iz ulice Laze Lazarevića prelazi na Trg đačkog bataljona, baš tu je i pešački prelaz i oštra krivina pod 90 stepeni – baš tu mnogi vozači voze i brzo i skoro svaki drugi u rukama drži mobilni telefon. Ova krivina i prelaz iz jedne u drugu ulicu nema saobraćajnu prednost. Sreća do sada se nije ništa dogodilo ali nikada se ne zna kada će se dogoditi a to znači bez mobilnog i oprez u saobraćaju.
Ovom prilikom podsećam saobraćajne organe da češće navraćaju u ovaj deo grada, tim pre što se u blizini nalazi i njihovo odeljenje za izdavanje ličnih karti i pasoša, pa je tu gužva i ljudi i vozila svakodnevno.
S.Stojanović

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa