Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
Дечја недеља у Јевремовој Школи

Седам дана богатог програма

Ове године Дечја недеља у Основној школи „Јеврем Обреновић? била је обележена низом пригодних активности. Почела је у понедељак уз популарну зумбу. Инструкторка зумбе Сања Никшић већ годинама долази у нашу школу и увек нам припреми одличну забаву. Деца су је и ове године спремно дочекала и убрзо јој се придружила у игри и забави.
Уторак је био резервисан за другачију врсту спорта. Наиме, нашу школу посетио је Аикидо клуб „Бусхидо“ Шабац. Ученици су саслушали кратку причу о аикиду, а потом гледали како аикидоке изводе своје вежбе, а на њихово велико задовољство, могли су и сами да пробају уз помоћ тренера аикида и својих другара који већ тренирају. У уторак је био организован и квиз „Здрава храна“ за ученике четвртог разреда. Квиз су организовале и водиле наставнице биологије Милена Мирчић и Мирјана Теодоровић.
У среду су нам се представили ученици шестог разреда представом „Капетан Џон Пиплфокс“. Представу су припремили и извели уз помоћ своје наставнице српског језика Славице Топић и школске библиотекарке Слађане Обрадовић.
Четвртак је био резервисан за спорт. Организована су спортска такмичења између одељења, а посетио нас је и Теквондо клуб „Летњиковац?. Теквондисти су одушевили ученике и у препуној сали показали своје вештине и умећа.
У петак су библиотекарка Слађана Обрадовић и учитељица Биљана Милосављевић организовале ликовну радионицу „Свет по мери детета“, а ученици петог разреда су уз помоћ своје наставнице српског језика Светлане Тошић извели представу „Дјевојка цара надмудрила“. То је драматизација народне новеле „Дјевојка цара надмудрила“ која се обрађује у петом разреду и ученици су је на овај начин приближили својим вршњацима, као и млађим другарима.
Дечја недеља обележена је и у свим издвојеним јединицама школе. Наши другари у Мишару су је започели прављењем предмета од јесењих плодова, а затим су следиле друштвене игре, игре без граница, шеширијада (бирамо најлепши шешир) и јесењи базар ( изложба дечјих радова).
У школи на Ориду је, такође, било изузетно разиграно и занимљиво. У понедељак је био организован спортски полигон, у уторак радионица са родитељима, а у среду квиз „Здрава храна“. Четвртак је посебно био весео дан, јер је тада организована караоке забава, као и свирање на виолини и синтисајзеру. Овај прелепи музички дан организовала је и водила наставница музичке културе Марија Марковић са својим ученицима. У петак су ученици могли да искажу своју креативност на ликовним радионицама које је организовала наставница Анастасија Бабовић.
Ученици Продуженог боравка обележили су, такође, Дечју недељу низом занимљивих, креативних и корисних радионица. Започели су је дружењем са својим млађим другарима, предшколцима вртића „Бамби“. У уторак су имали маскенбал и шетњу градом, а у среду ликовну радионицу „Весели другари“. Осим уметношћу, малишани су се бавили и спортом. У четвртак су имали спортско – рекреативне активности, а у петак су узвратили посету својим другарима из вртића „Бамби“. Разговарали су о дечјим правима и обавезама, осликавали плато и уживали у дружењу.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa