Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
КУБАН У ПРЕДНОСТИ У СВЕМУ ОСИМ У ЖЕЉИ
“МЕДИЦИНАР” ГОСТУЈЕ У КРАСНОДАРУ

КУБАН У ПРЕДНОСТИ У СВЕМУ ОСИМ У ЖЕЉИ

Шабачке рукометашице у суботу и недељу очекују два дуела у Русији у оквиру другог кола Купа ЕХФ. Жреб није био наклоњен шампиону Србије и већ у другој рунди мора на мегдан једном од фаворита за освајање. Све је на страни домаћина, али сигурно немају већу жељу, истичу у редовима шабачког клуба
Приоритет Медицинара јесу домаћа такмичења, а старт Супер лиге је баш онакакв какав су планирали шампиони. Одбрана титуле започета је са три тријумфа у исто толико кола, а шансу су добиле готово све играчице, чак и оне најмлађе. Уз то, елиминисан је шампион Холандије на старту Купа ЕХФ, те су успостављени сви предуслови да се на далек пут у Русију оде максимално растерећено и сконцентрисано. “Кубан” је славни клуб још из периода СССР-а, ове сезоне важи за једног од фаворита за освајање Купа ЕХФ, свакако располажу већим фондом рукометашица, квалитетнијим играчким кадром, неупоредиво већим финансијским средствима и биће два пута домаћини. Шта остаје “Медицинару”? Оно што је најлепше у спорту, борба, пожртвовање, концентрација, растерећеност било каквог императива и вера у чудо.
- Свакако су Рускиње фаворити на сваки начин, али сам сигуран да немају већу жељу и да се не радују више овим утакмицама од нас. Добро смо почели Супер лигу, прошли смо Холанђанке, све се одвија по плану и немамо шта да изгубимо у Краснодару. Шта год да урадимо, учинићемо то уз борбеност и максималан труд. Борићемо се у оба меча, шта ће нам то донети видећемо – истакао је тренер Саша Бошковић.
У првом колу “Кубан” је био слободан. Пут у Русију и организација једног меча у Шапцу био би превелики “ударац” на буџет шампиона Србије, те је прихваћена понуда Руса да оба меча буду одиграна у Краснодару. Утакмице су планиране за суботу и недељу од 16 сати. Судије долазе из Македоније Илиева и Карбешка.
Победника двомеча очекује још једна рунда квалификација до пласмана у групну фазу такмичења.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa