Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
Сусрети који мењају све(с)т
ГИМНАЗИЈА У ПОСЕТИ ЦЕЉУ

Сусрети који мењају све(с)т

На основу пројекта Сусрети који мењају све(с)т, који је Шабачкој гимназији одобрила Градска управа Шабац на прошлогодишњем конкурсу пројеката из културе и финансирала га у целости, делегација ученика и професора Шабачке гимназије заједно са представницима Градске управе Шабац била је у посети Првој гимназији у Цељу, од 12. октобра до 14. октобра 2017. године.
Овим путовањем награђени су ученици Гимназије, истовремено и најбољи волонтери АФС Србије Интеркултуре. Они су били најактивнији у дочеку и пријему ученика из свих крајева света. У реализацији овог пројекта учествовали су: Маријана Исаковић, директор Шабачке гимназије, Синиша Мозетић и Биљана Дробњак, професори ове школе и Салко Карадаревић, члан Градског већа.
Делегацији из Шапца приређен је богат културно уметнички и забавни програм. Дочекао их је хор Прве гимназије у Цељу, а затим су ученици и професори били гости Музичке Школе Цеље. Присуствовали су и изложби на тему развоја виолинског образовања у Словенији од 19. века ауторке др Марушке Зупанчић. У поподневним часовима организован је обилазак Цеља где су имали прилику да виде знаменитости града.
Делегација је присуствовала радном дану у Првој гимназији у Цељу где им је директор школе причао о средствима која су уложена у реновирање објекта и успехе ученика на свим пољима а посебно у математици.
Након завршетка посете настави делагацију је дочекала заменица градоначелника Цеља, мр Дарија Турк. Госпођа Дарија посебно је нагласила значај дружења и размене искустава младих људи са циљем да једни и други, захваљујући оваквим дружењима, у своју земљу донесу нова позитивна искуства и унапреде пријатељство Србије и Словеније.
Шабачка гимназија и град Шабац радују се узвратној посети словеначке делегације која је планирана за пролеће наредне године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa