Инфо

16. новембар 2017.16. нов 2017.
ГЛАСАЊЕ О ПРИОРИТЕТИМА ПОКРЕЋЕ НОВУ ЕНЕРГИЈУ
Двориште, Волујац и Букор

ГЛАСАЊЕ О ПРИОРИТЕТИМА ПОКРЕЋЕ НОВУ ЕНЕРГИЈУ

- Разумем грађане када кажу да неће изаћи на изборе јер осећају да немају улогу у креирању јавног живота. Никада до сада нису питани. Зато смо хтели да Шапчане укључимо у процесе одлучивања, да их повежемо са новцем који плаћају на име пореза и са начином на који се троши. Верујем да ће наша одлука да грађанима омогућимо да гласају како ће новац бити потрошен покренути нову енергију - поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић окупљним мештанима у Волујцу где је са њима разговарао о предстојећем гласању у Дворишту, Волујцу и Букору.
Он је додао да подржава укључивање грађана и њихове предлоге и да лично гарантује да ће оно што буде изгласано 3. децембра на пролеће бити реализовано.
Малски путеви у Волујцу на пролеће ће добити нови изглед ако грађани дају подршку предлогу Савета месне заједнице који је за послове поправке малских путева предложио издвајања од 675 000 динара. Ова одлука која пребацује моћ у руке грађана је једини спас за шабачка села, сматра председник Месне заједнице “Волујац” Горан Гајић.
-Ова могућност је једино решење да се покрену села, посебно мања као што је наше где живе претежно сеоска домаћинства, каже Гајић.
За Букор су предлоге поднели Савет МЗ и Група грађана на чијем је челу Живанко Андрић. Група грађана предлаже да се реконструише магацин и месна канцеларија у центру, а Савет МЗ изградњу помоћне зграде за цркву и шљунчење у четири мале. Тако ће практично мештани Букора бирати између предлога Савета и Групе грађана.
Село Двориште располаже буџетом од близу пола милиона динара. Мештанин дворишта Јовица Којић окупио је групу грађана која је заједнички предложила да се новац инвестира у насипање путних праваца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa