Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
ЖАРУЉИ ПЕХАР МАЊЕЖА 015
Први спортски догађај у Новој години на
Шабачком хиподрому

ЖАРУЉИ ПЕХАР МАЊЕЖА 015

Сада већ традиционално (више од 20 пута), први спортски догађај у Новој години на Шабачком хиподрому, одржан је данас, тачно у 12 часова. У првој галопској трци, под називом „Мањеж 015“, на травнатој стази од 800 метара победила је Жаруља у чијем седлу је био власник и тренер Света Личанин, најуспешнији џокеј овог хиподрома у протеклој години.
Узбуђење није изостало ни у другој галопској трци дана, названој „Џокеј клуб“, само је овог пута први био Атил Трлић, кога је јахао Горан Крстић. Код сулкаша, победио је Маракеш.
Шабац је како истичу организатори задржао и потврдио примат „првог“, који га краси још из доба господара Јеврема Обреновића. Овог пута то се односи на спорт и то коњички по коме су чивијаши познати у ширим круговима.
Неуобичајено леп дан за ово доба године (облачно, на моменте сунчано али топло време) погодовало је свим актерима несвакидашњег спортског догађаја. Укупно 16 галопера, равноправно су поделили новчани фонд награда, а победницима су припали пехари. У свим тркама дужина стазе била је 800 метара. Великом броју посетилаца који су се очигледно ужелели узбуђења галопских трка коња, бесплатно је дељен кувани чај и ракија.
И већ први резултати најављују још једну узбудљиву сезону коњичких трка на овом изузетно атрактивном спортском објекту, који све више прераста у занимљиву туристичку дестинацију града. То уочавају и у Градској управи, те му посвећују дужну пажњу. Баш као и бројна публика и такмичари који нису штедели ни труда ни средстава да би дошли и добро се забавили на хиподрому у Шапцу.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa