Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.
ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА
Дом здравља, “Др Драга ЉоЧиЋ”

ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

Протекле седмице у Служби поливалентне патронаже у Дому здравља, “Др Драга Љочић” почела је Школа родитељства. Циљ радионица које ће се одржавати сваке среде, од 13 до 14 часова је пружање знања и савета свима који очекују бебу како ни сигурно и пријатно прошли кроз период трудноће, порођај и прве године родитељства.
-Радионице почињу уводним предавањем патронажне сестре која ће долазити у кућу када мајка изађе из породилишта. Следећи циклус се наставља предавањем гинеколога, педијатра, психолога и стоматолога. Након обављене школе организоваћемо и психофизичку припрему за порођај за шта имамо доста заинтересованих трудница. Свака која добије одобрење од гинеколога, може похађати психофизичку припрему која је веома корисна. Свакој трудници искрено препоручујем да се обрати свом изабраном гинекологу за потврду јер ће тако доћи припремљена на порођај – истакла је главна сестра Дома здравља “Др Драга Љочић” Мирјана Дивљаковић.
Према речима доктора Дејана Павловића, помоћника директора Дома Здравља “Др Драга Љочић” школа родитељства заједно са психофизичком припремом трудница су битни сегменти превентивног рада установе Дома здравља, као установе примарне здравствене заштите.
-Желимо да свака будућа мајка као и будући очеви прођу кроз све оно што их чека у периоду око порођаја, за време порођаја, после порођаја и наравно у првој години живота детета. Кроз пет радионица у школи родитељства, наши лекари и стручни сарадници ће са породиљама проћи све аспекте који ће им помоћи да одгајају своје дете и са мање страха уђу у промену у њиховом животу која ће им надамо се донети много радости – истакао је доктор Дејан Павловић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa