Инфо

12. април 2018.12. апр 2018.
фото: Ј. Р.

фото: Ј. Р.

МАЧВА СТАРТУЈЕ У ПЛЕЈ АУТУ

МАЧВА СТАРТУЈЕ У ПЛЕЈ АУТУ

Почиње одлучујућих седам кола, стартује доигравање, Мачва на почетку против Борца. Добрих 16 бодова на старту и четири меча на домаћем терену. До сада, 25 бодова сигуран опстанак
Тридесет кола су, мало по мало, бодови прикупљани, слагани, на крају, по правилима ФСС подељени и сада стартује седам кола која дају одговоре на сва питања. Ко ће бити шампион, ко ће у Европу, ко ће у нижи ранг.
Шабачку “Мачву” интересује посебно последње питање, односно одговор који неће укључивати њено име. Тријумф против “Младости” донео је два важна плеј аут бода и знатно поправио позицију Шапчана на старту дана одлуке. У ову фазу “чивијаши” уносе 16 бодова, а од седам мечева, четири ће имати пред својим навијачима. Од четири ривала, само је “Радник” Сурдулица боље пласиран, док су остали на позицијама испод Мачве.
Тешко је унапред калкулисати, но, у претходне две сезоне, од како се игра идентичан систем, опстајали су „Нови Пазар“ са 25 бодова (2015/16), али би и знатно мање било довољно за тај циљ јер су у нижи ранг испали ОФК Београд и Јагодина са 18, односно 15 бодова, док је претходне сезоне „Борац“ Чачак са свега 22 обезбедио суперлигашки статус.
Плеј аут распоред овдашњег клуба изгледа овако: БОРАЦ ЧАЧАК (14.04), Бачка (21.04), РАД (25.04), РАДНИК (29.04), Младост (05.05), ЈАВОР (12.05), Земун (19.05). Великим словима су означене екипе које Шапчани дочекују на свом терену.
- Мислим да би нам три победе гарантовале опстанак, али знате како је у животу, уколико гледате на оне испод вас, једном ће вас стићи, зато ми не желимо само да обезбедимо опстанак, већ да будемо што бољи, да можда сустигнемо и екипе изнад нас – истиче тренер Драган Аничић.
Већ у суботу у Шапцу гостује Борац. Пре само две недеље, у Чачку, домаћи су победили заслужено, а реванш “црвено – црних” би био више од освете, био би велики корак ка опстанку. Уз то, представљао би сјајну увертиру за полуфинале Купа кроз шест дана. Шапчани још нису искључени из питања: Ко ће у Европу?

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa