Инфо

10. мај 2018.10. мај 2018.
ТРЕЋА СРЕЋА?
КУП СРБИЈЕ – ШАПЧАНКЕ ТРЕЋИ ПУТ МЕЂУ ЧЕТИРИ

ТРЕЋА СРЕЋА?

Рукометашице „Медицинара“ 19. и 20. маја трећи пут ће играти на завршном турниру Куп Србије. До сада једно полуфинале и једно финале, а први пут су домаћини
Још девет дана преостало је до старта финалног турнира Купа Србије за рукометашице. Најбоље четири екипе најмасовнијег такмичења бориће се за трофеј у Купу у хали „Зорка“, а то ће бити и трећи наступ прошлосезонског шампиона Србије на финалном у турниру у 43-годишњој историји.
Још током 90-их „медицинарке“ су имале неколико тријумфа у Купу, но увек би се пут завршавао у осмини или четвртфиналу Купа. Врата финалног турнира коначно су отворена 2005. године. Добре игре и успешну сезону у домаћој лиги окончану пласманом у Куп ЕХФ шабачке рукометашице „зачиниле“ су полуфиналом Купа. Неколико пута одлаган меч четвртфинала против “Даниловграда” на крају је коначно регистрован 10:0 у корист “чивијашица”. Ипак, на путу до финала испречио се изузетно јак нишки „Дин“ (данашња „Наиса“) која је славила 33:24 у Бијелом Пољу. Наравно, ондашњи Куп СЦГ освојила је неприкосновена „Будућност“. Дрес са плаво – белим грбом носиле су: Паплацко, Радовић, Дамњановић, Балабановић, М. Јовановић, Поповић, Тошковић, Мудроња, Црнојачки, Гајић, Рајовић.
Други пут, 2016 године, начињен је корак више. После освајања Купа региона „Центар“, жреб је, у четвртфиналу „Медицинар“ спојио са „Јагодином“. Предвођене тренерским тандемом Пенев - Кукић, „плаво-беле“ су славиле два пута 27:23 у Јагодини и 34:31 у Шапцу. На завршном турниру пут до финала Шапчанке су морале да траже против вицешампиона, крагујевачког „Радничког“. Екипа предвођена капитеном Аном Радовић одиграла је сјајан меч, углавном водила против исусних противница, а потом имала више концентрације у извођењу седмераца 29:27 (укупно). Нажалост, током полуфинала се повредила Радовић, те је у историјском меч тим наступио ослабљен против домаћег „Извора“ (Аранђеловац). Домаће су славиле 33:23 у мечу где су се одвојиле тек у наставку. До финала су клуб носиле, између осталих: Ана Радовић, Ручнов, Станковић, Милошевић, Ђурковић, Враголић, Шимшић, Нинковић, Андрић, Бојанић, Карић, Матић, Кукић, Мандић.
Остаје нада да би трећи наступ, први пред одмаћом публиком, могао донети и коначан успех, нови трофеј. У том случају подизање трофеја имало би посебну симболику јер би га у рукама понела Ана Радовић, једина која је наступала на сва три турнира.

Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa