Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ЗАВШЕН МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ КОМЕДИЈЕ У СКОПЉУ

Гола месечина

Анета Томашевић, глумица Шабачког позоришта добитница је награде за најбољу епизодну улогу на Фестивалу комедије „Гола месечина“ у Скопљу
Пети Међународни фестивал комедије „Гола месечина“ у Скопљу окупио је професионална позоришта из Босне и Херцеговине, Србије, Бугарске и Македоније, а у конкуренцији за неку од награда било је шест представа – три из региона и три из земље домаћина.
Фестивал је отворила представа „Сарајевског ратног театра САРТР“ Нејре Бабић и Алеша Курта, који потписује и режију. Представа је проглашена најбољом на фестивалу а понела је и награду за најбољу режију.
Сања Крстовић, глумица Народног позоришта из Ниша, освојила је награду за најбољу женску улогу, због, према оцени стручног жирија, маестрално одигране Живке у представи „Госпођа министарка“, коју је режирао Душан Јовановић. Фаик Мефаилоски добио је награду за најбољу мушку улогу у представи „Плава поморанџа“, Позоришта Џинот из Велеса, Македонија.
Најбољу епизодну улогу остварила је Анета Томашевић, као госпођа Потер у представи „Кидај из моје кухиње” Шабачког позоришта, док је награду за дизајн костима освојила Елена Дончева за перформанс „Дванаеста ноћ” (супротно од Епифаније) Народног театра „Антон Панов“ из Струмице.
Добитници награде Млади глумац ове године су Ефтим Трајцхев Гјурски из „Народног театра“ из Штипа и Давор Сабо из „Сарајевског војног театра – САРТР“ .
Овогодишњи жири радио је у саставу: Иван Лео Лемо, председник и чланови Магдалена Ризова Черних и Љупчо Петрушевски.

М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa