Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ПРЕОКРЕТОМ ДО СНА
БАРАЖ ЗА ОКРУЖНУ ЛИГУ

ПРЕОКРЕТОМ ДО СНА

Мини лига је донела драму ове сезоне, пред последњи меч сви су имали прилику. Ипак, радост у Шабачкој Каменици после великог преокрета. “Душан Силни” два пута губио, али досегао тријумф од два разлике
Е то се зове драма! Вицешампиони међуопштинског ранга, још носећи жал због пропуштене прилике у својим групама, унели су додатни мотив у мини лигу. Почело је тријумфом Глушчана, у сјајном мечу, против “Јединства” из Малог Зворника, а потом су Зворничани савладали тим “Душана Силног” и вратили пуну неизвесност. Пред последњи меч, окршај другопласираних у групама “Мачва” и “Поцерина”, било је могуће све, гол је правио разлику између првог и трећег места, између славља и понора. Када је Небојша Деспотовић означио почетак меча у Поцерском Причиновићу, почело је одлучујућих 90 минута...
Између врха и понора
Пуне 24 године екипа “Горког” из Глушаца је чекала на виши ранг, на Окружну лигу, а никада ближи нису били него ове сезоне. Чинило се, после старта последњег кола, да им пети ранг не може измаћи. Тамо су их водили реми, победа, чак и минимални пораз. Повели су 1:0 голом Илића, потом и 2:1, поготком Заблећанског, а требало је да приме мање од три гола за 65 минута и успех би био њихов. Ипак, наду није губио “Душан Силни”. Заиграо је много боље, потпуно је доминирао упркос два “шокантна” гола на почетку. До полувремена већ стекао предност од 3:2, водећи гол постиже Трифуновић у самом финишу, а онда је одмах на старту наставка, у 46. минуту Ђермановић погодио за велико славље. Глушчани су одиграли слабо, нису стварали прилике, а имали су и играча више последњих 12 минута, но то нису материјализовали на било који начин.
“Душан Силни”, клуб административно из Шабачке Каменице, али фактички тим који игра у Коцељеви, донео је виши ранг ранг у ову општину. Уколико се остваре најаве “Радничког” који планира поход на прво место и виши ранг наредне сезоне, у Коцељеви се може очекивати одличан фудбал следеће јесени, зиме и пролећа. Каменичани су боље поднели притисак утакмице која је била буквално бити или не бити, распоред је тако хтео да једна екипе иде на врх, иде у Округ, а поражени нема другу прилику, већ чека нову сезону, нови шампионат и све препреке пред њим. Много више исхода је одговарало Глушчанима, али је “Силни” достигао своју рачуницу и играће у вишем рангу.
Никада неизвесније
Свима којима је ФК “Душан Силни” близу срца заувек ће памтити овај бараж и сезону, у Глушцима ће желети да што пре забораве, иако то неће бити лако, а у Зворнику су обе могућности отворене и све зависи од исхода суботњег дуела. Ипак, посматрано кроз “неутрални визир” био је ово плеј оф за памћење, а о томе најбоље сведочи табела. Сва три тима су имала једну победу и један пораз, у сва три кола виђени су добри дуели и одлучивале су најмање нијансе, разлику је правио један гол. Када кажемо један гол, не мислимо само на четврти у мрежи Глушчана претходне суботе, већ и на други гол “Јединства” против истог ривала на старту. Деловало је у 98. минуту тог меча да је погодак Јасиковца из слободног ударца само почасни у поразу, а испоставило се да је тај погодак дао додатну шансу Зворничанима и најавио крах “Горког”. Уколико буду бољи од “Цера”, Зворник би једнако могао славити врсни “слободњак” колико и Средојевићев гол протекле среде.
ЈОШ СРЕЋЕ И ТУГЕ
“Горки” и “Цер” су играли меч за себе, за своје снове и амбиције, но истовремено су директно одлучивали и одлучили о судбини још два клуба. Колико се славило у Каменици, могло је да се слави и у Врањској. Захваљујући пласману у Окружну лигу “Душана Силног”, у међуопштинском рангу (група Поцерина) остаје и тим “Милоша Поцерца” из Горње Врањске.
Истовремено, туга и шок у Глушцима, солидан пандан имали су у Слепчевићу. После три сезоне у МОЛ “Мачва”, екипа “Омладинца” поново ће у најнижи ранг. Славље “Горког” би их задржало у групи “Мачва”, но од тога није било ништа.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa