Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Ширење производних капацитета
Де Хеус јача своју тржишну позицију у Србији куповином још једне фабрике хране за животиње

Ширење производних капацитета

Прошле среде, 4.јула, Royal De Heus је потписао уговор о куповини фабрике хране за животиње Компонента. Куповином ове фабрике у Ћуприји Де Хеус ће своју водећу позицију сада јачати са две производне локације у Србији. Потражња за високо квалитетном храном за преживаре, живину и свиње у Србији убрзано расте. Де Хеус ће куповином нове фабрике омогућити брз одговор овом захтеву тржишта у блиској будућности.
Куповина Компоненте потврђује уверење које Де Хеус има о даљем развоју сточарства у Србији и већем делу Балкана. Инвестицију у куповину Компоненте прати обимни програм инвестиција у фабрици у Шапцу. Овај програм је фокусиран на даљу модернизацију производног процеса и проширење производних капацитета за 50%.
Нова фабрика ће бити потпуно реновирана како би испунила високе стандарде Де Хеуса. У ту сврху, производна линија ће бити обновљена и опремљена најсавременијом производном технологијом. Очекује се да ће ова унапређења бити завршена до краја 2018. године, након чега ће фабрика бити пуштена у рад.
-Последњих година уложили смо велику количину енергије у побољшање квалитета наших производа. Задовољни смо што фармери препознају квалитет наше хране за животиње. Како бисмо одговорили повећаној тражњи, истовремено са модернизацијом нове фабрике наставићемо и ширење капацитета фабрике у Шапцу, чиме ће ова два постројења имати укупан производни капацитет од 260.000 тона на годишњем нивоу - истакао је Дарко Саџак, генерални директор Де Хеус Србија и додао:
-Посебна предност нове фабрике у Ћуприји је њена географска позиција, која ће нам олакшати снабдевање читавог југа Србије, као и дистрибуцију хране на Косову у Македонији и Албанији.
Royal de Heus
Royal De Heus је интернационална, породична компанија. Од свог оснивања 1911. године до данас, Де Хеус је постао један од највећих произвођача у индустрији сточне хране. Са локацијама у Холандији, Вијетнаму, Бразилу, Пољској, Чешкој Републици, Србији, Шпанији, Португалији, Јужној Африци, Мианмару и заједничким улагањима у Египту, Етиопији, Русији и Кини, заузели су кључне позиције на глобалном нивоу.
Поред тога, Де Хеус је активан у више од 70 земаља кроз извоз концентрата и премикса, а главна тржишта су Источна Европа, Африка, Блиски Исток и Јужна Америка. Компанија на глобалном нивоу има преко 5000 запослених. Седиште се налази у граду Еде (Холандија).

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa