Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Апостолски град
ШАБАЦ ПРОСЛАВИО ХРАМОВНУ СЛАВУ

Апостолски град

Протеклог четвртка, 12. јула, Шабац је прославио храмовну славу Саборне цркве светих апостола Петра и Павла. У присуству представника Градске управе, католичке цркве, невладиних организација, црквених општина Шапца, Лознице, Мајура и Летњиковца, наши суграђани призвали су благослов и заштиту светих апостола.
- Предање сведочи да су свети апостоли мученички пострадали у Риму на данашњи дан, 29. јуна по старом календару. У време цара Нерона, апостол Павле је био посечен мачем, а апостол Петар разапет на крст. Прослављање светих апостола дубоко је укорењено у хришћанској православној традицији. Сваки Петровдан представља велику светковину за нас, зато што најсветије место у нашем граду прославља своју славу. Свети апостоли су више од сто педесет година заштитници нашег града и патрони нашег храма, рекао је отац Илија Митрић у име свештенства Саборног храма.
После свете архијерејске литургије коју је служио Његово Преосвештенство епископ шабачки господин Лаврентије, уследила је литија и резање славског колача.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa