Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
СРЕТЕН ПАЈИЋ
IN MEMORIAM

СРЕТЕН ПАЈИЋ

(1948 – 2018)
Наш колега, сарадник, а пре свега пријатељ Сретен Пајић преминуо је 27. августа 2018. године у 71. години живота. Тог датума, шабачки спортски новинар, вечити рукометни заљубљеник, “положио је оружје” у тешкој борби, против опаке болести, тог неравноправног, јаког ривала, који не зна за фер плеј, витештво, који не зна за све оне особине које су красиле нашег чика Среју. У утакмици живота, само коначни исход је познат, но ток покушавамо да изаберемо сами, да наметнемо “свој стил”, да будемо јаки у одбрани, нападу. Бранимо се најбоље радећи оно што волимо, нападамо на таласу енергије коју нам дарују посебни тренуци и лепа сећања.
За Сретена Пајића рукомет је био страст, живот, почетак и крај дана, те су се радни и животни век спортског новинарства утканог у перо чика Среје готово поклопили. Гледао је како се рукомет рађа, ствара у Шапцу, нашао је своје место међу дечацима пионирима спорта који ће Шабац заувек учинити познатим у свету. Знао је да спона између њега и рукомета никада неће нестати, већ да само мења форму. Упознао је спорт са терена, трибина, а потом је решио да о њему “говори у папир”. Волео је да гледа сваки меч, сваки податак је имао значај у комплетној слици. Педантно, предано, без грешке бележио је све важне моменте рукомета, те је и Рукометни савез користио управо његове податке као званичне. Гледао је и писао о успону “Металопластике” до врха Европе, а пред крај живота допринео је стварању још једне славне странице историје шабачког рукомета. Прикључио се Управном одбору ЖРК “Медицинар” и допринео путу овог клуба до прве титуле у историји.
Писао је за ваш и наш лист “Глас Подриња”, био дописник некада најпопуларнијег и најтиражнијег спортског листа велике Југославије “Спорта” до његовог нестанка, а последњих година обогаћивао је “Спорт у Подрињу”.
Имали смо част да нам буде колега, пријатељ, саветник, а последње две године и члан жирија у најдуговечнијем избору за Најбољег спортисту Подриња у избору “Гласа Подриња”. Иако је имао здравствених проблема, одазвао се сваком нашем позиву, присуствовао сваком састанку, педантно анализирајући годину како би избор био најобјективнији могући.
ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ ЧИКА СРЕЈО!

Колектив “Гласа Подриња”

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa