Инфо

4. октобар 2018.4. окт 2018.
НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ

Конкурси су подстрек

У великој галерији Културног центра Вршац, отворена је изложба радова са конкурса 59. Ликовне манифестације деце и омладине за награду "Паја Јовановић". На отварању поставке најбољим ученицима уручене су награде и признања младим уметницима из Шапца. Говорећи о значају ликовног изражавања и самог конкурса аутор изложбе, мр Томислав Сухецки је истакао да се стваралачко искуство најбрже се открива у ликовном изражавању, посебно код младих људи.
- Стваралаштво остаје снажно и охрабрујуће за цео живот, уграђено у саме теме раста и развоја личности, као и самосвести. Бисери стваралаштва младих који се препознају и на овој изложби, могу снажно да подстакну друге умове на креативност, те да буду један нови вид непатвореног ликовног доживљаја - навео је Сухецки.
Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности навела је да је младим људима подршка неопходна, а конкурси и награде представљају добар подстицај за њих, посебно у другој средини, ван матичне средине, када могу да сагледају своје радове на другачији начин.
- Леп је осећај и поносни сте када са ученицима одете у други град и када се шабачка уметничка школа препознаје као једна од најбољих уметничких школа у Србији, а то доказују бројне награде са конкурса и такмичења које наши ученици из године у годину освајају. Овоме су допринели и ликовни педагози у нашој школи, који својом посвећеношћу, ентузијазмом и љубављу према уметности, показују и доказују племенитост свог посла. Ученицима је веома значио одлазак у Вршац, имали су прилику да упознају један леп град и да на самој изложби упореде своје стваралаштво са радовима ученика из целе Србије - рекла је директорка Невенка Ђокић.
Награђена ученица Марина Николић награду види као велики подстицај и стимуланс за даљи рад и напредак.
- Заиста ми је велика част што сам добитник награде која носи име Паје Јовановића, једног од наших највећих сликара и једног од сто најзнаменитијих Срба. Ова награда ми је подстрек да се још више трудим и истражујем у области уметности.
Колико је размена искустава важна слаже се и Ирена Исић, једна од многобројних награђених ученица Школе примењених уметности.
- Освојено прво место на овом конкурсу подстакло ме је да се више трудим и дало ветар у леђа. Осим што сам имала прилику да видим један леп град као што је Вршац, на самој изложби сам видела и велики број квалитетних радова, који су ме додатно инспирисали за даљи рад и ангажовање.
У конкуренцији преко седам стотина радова из целе Србије, ученици Школе примењених уметности су показали велики успех у својој категорији. Прво место освојиле су: Ирена Исић (ликовни педагог Александра Хорват), Теодора Максимовић (ликовни педагог Иван Вујанић). Друго место: Андреа Дамњановић (ликовни педагог Иван Вујанић), Ружица Ристивојевић - (ликовни педагог Михаило Симовић). Треће место: Јована Тодоровић - (ликовни педагог Наташа Јовановић) и Марина Николић (ликовни педагог Наташа Јовановић). Награду Културног центра Вршац за креативност добила је Софија Даниловић (ликовни педагог Александра Хорват), а награду Градског музеја Вршац добила је Андреа Кабић (ликовни педагог Александра Хорват), док је награда Књижевне општине Вршац припала Ивани Милошевић (ликовни педагог Младен Пантелић). У старијој узрасној категорији прво место освојила је Анастасија Митровић (ликовни педагог Наташа Јовановић). Награду Културног центра Вршац за креативност добила је такође Анастасија Митровић (ликовни педагог Михаило Симовић), а награду Градског музеја Вршац Анђела Обреновић (ликовни педагог Михаило Симовић).
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa