4. oktobar 2018.4. okt 2018.
NAGRAĐENI UČENICI

Konkursi su podstrek

U velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac, otvorena je izložba radova sa konkursa 59. Likovne manifestacije dece i omladine za nagradu "Paja Jovanović". Na otvaranju postavke najboljim učenicima uručene su nagrade i priznanja mladim umetnicima iz Šapca. Govoreći o značaju likovnog izražavanja i samog konkursa autor izložbe, mr Tomislav Suhecki je istakao da se stvaralačko iskustvo najbrže se otkriva u likovnom izražavanju, posebno kod mladih ljudi.
- Stvaralaštvo ostaje snažno i ohrabrujuće za ceo život, ugrađeno u same teme rasta i razvoja ličnosti, kao i samosvesti. Biseri stvaralaštva mladih koji se prepoznaju i na ovoj izložbi, mogu snažno da podstaknu druge umove na kreativnost, te da budu jedan novi vid nepatvorenog likovnog doživljaja - naveo je Suhecki.
Nevenka Đokić, direktorka Škole primenjenih umetnosti navela je da je mladim ljudima podrška neophodna, a konkursi i nagrade predstavljaju dobar podsticaj za njih, posebno u drugoj sredini, van matične sredine, kada mogu da sagledaju svoje radove na drugačiji način.
- Lep je osećaj i ponosni ste kada sa učenicima odete u drugi grad i kada se šabačka umetnička škola prepoznaje kao jedna od najboljih umetničkih škola u Srbiji, a to dokazuju brojne nagrade sa konkursa i takmičenja koje naši učenici iz godine u godinu osvajaju. Ovome su doprineli i likovni pedagozi u našoj školi, koji svojom posvećenošću, entuzijazmom i ljubavlju prema umetnosti, pokazuju i dokazuju plemenitost svog posla. Učenicima je veoma značio odlazak u Vršac, imali su priliku da upoznaju jedan lep grad i da na samoj izložbi uporede svoje stvaralaštvo sa radovima učenika iz cele Srbije - rekla je direktorka Nevenka Đokić.
Nagrađena učenica Marina Nikolić nagradu vidi kao veliki podsticaj i stimulans za dalji rad i napredak.
- Zaista mi je velika čast što sam dobitnik nagrade koja nosi ime Paje Jovanovića, jednog od naših najvećih slikara i jednog od sto najznamenitijih Srba. Ova nagrada mi je podstrek da se još više trudim i istražujem u oblasti umetnosti.
Koliko je razmena iskustava važna slaže se i Irena Isić, jedna od mnogobrojnih nagrađenih učenica Škole primenjenih umetnosti.
- Osvojeno prvo mesto na ovom konkursu podstaklo me je da se više trudim i dalo vetar u leđa. Osim što sam imala priliku da vidim jedan lep grad kao što je Vršac, na samoj izložbi sam videla i veliki broj kvalitetnih radova, koji su me dodatno inspirisali za dalji rad i angažovanje.
U konkurenciji preko sedam stotina radova iz cele Srbije, učenici Škole primenjenih umetnosti su pokazali veliki uspeh u svojoj kategoriji. Prvo mesto osvojile su: Irena Isić (likovni pedagog Aleksandra Horvat), Teodora Maksimović (likovni pedagog Ivan Vujanić). Drugo mesto: Andrea Damnjanović (likovni pedagog Ivan Vujanić), Ružica Ristivojević - (likovni pedagog Mihailo Simović). Treće mesto: Jovana Todorović - (likovni pedagog Nataša Jovanović) i Marina Nikolić (likovni pedagog Nataša Jovanović). Nagradu Kulturnog centra Vršac za kreativnost dobila je Sofija Danilović (likovni pedagog Aleksandra Horvat), a nagradu Gradskog muzeja Vršac dobila je Andrea Kabić (likovni pedagog Aleksandra Horvat), dok je nagrada Književne opštine Vršac pripala Ivani Milošević (likovni pedagog Mladen Pantelić). U starijoj uzrasnoj kategoriji prvo mesto osvojila je Anastasija Mitrović (likovni pedagog Nataša Jovanović). Nagradu Kulturnog centra Vršac za kreativnost dobila je takođe Anastasija Mitrović (likovni pedagog Mihailo Simović), a nagradu Gradskog muzeja Vršac Anđela Obrenović (likovni pedagog Mihailo Simović).
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa