Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.
ДЕЦЕНИЈУ И ПО „СТВАРАМО ЗАЈЕДНО“
Шабачки СЕТ - пројектују и граде, најпре свој тим

ДЕЦЕНИЈУ И ПО „СТВАРАМО ЗАЈЕДНО“

СЕТ д.о.о. Шабац за петнаест година постојања и рада сврстао се у водеће у својој области – инжењеринг, консалтинг, пројектовање и изградња. „Ништа не можете сами, зато посвећено, као свако здање, градимо и свој тим“ истичу у овом шабачком предузећу. Данас тим СЕТ-а има око 180 људи, међу којима је велики број младих и стручних, који своју будућност виде у овој средини
Шабачки СЕТ почео је са радом у новембру 2003. године. Тада их је било само троје инжењера, каже Миленца Срећковић, директорка СЕТ-а. Ова успешна Шапчанка, хидроинжењер по струци, добитница признања “Цвет успеха за жену змаја” Удружења пословних жена Србије, са супругом Живком, данас је на челу тима од 180 запослених, међу којима је велики број младих, образованих људи.
-Напредак информационих технологија и спремност да се мењамо и усавршавамо данас нам омогућава да одавде будемо део света и радимо са светом. Зато ми верујемо да је стварање свог тима и пружање шансе стручним и способним људима једини начин да се успе у послу, јер је, осим професионалности, за сваки успех потребно и много љубави према оном што радите и људима са којима стварате – каже Миленца.
У протеклих деценију и по пројектовали су и градили бројне репрезентативне објекте, па их је тешко и само набројати. СЕТ је, између осталог, радио пројекте Постројења за пречишћавање отпадних вода у Шапцу, Шабачког базена, Регионалне депоније у Суботици, Поцинковаонице у Инђији, пројектовали су и градили погоне фабрике Еликсир – минерална ђубрива, фонтане на Тргу шабачких жртава и у Великом парку у нашем граду, сопствену фабрику бетона у индустријској зони, као и бројне пројекте за различите објекте путне инфраструктуре у целој Србији.
- За ових петнаест година градили смо и градимо свој тим, поверавајући велике послове младим људима, дајући им прилику да расту са нама. Данас смо спремни да сами пројектујемо и изградимо целу једну фабрику, по принципу кључ у руке. Градећи свој професионални сан и своје предузеће, мој супруг Живко и ја градили смо и прилику за младе, па и своју децу, која су у међувремену стасала за своја професионална опредељења. Данас стипендирамо средњошколце, а неки од наших стипендиста су постали и део нашег тима, све са жељом да им створимо прилику за рад и живот у свом месту – истиче директорка СЕТ-а.
Прилику да се професионално остваре у тиму својих родитеља добили су и кћерка Марија, мастер архитекта и син Милош, инжењер електротехнике.
- За успех у сваком послу веома је важан тимски дух. Као тим смо радили на изградњи Yазакија, фабрике коју смо завршили у рекордном року. Био је то велики професионални изазов за све нас, али и прилика да покажемо колико можемо и потврдимо своју професионалност и квалитет. Овако значајних пословних успеха не би било да нисмо тим. Тим чине људи, њихово знање и спремност да се посвете и то је највећи квалитет наше фирме – додаје Марија Срећковић Пуцар, која је руководила изградњом овог објекта.
Ово предузеће пројектовало је и гради око 40.000 м2 у насељу Земунске капије, а добило је и изградњу још једног објекта у овом насељу, што представља наставак успешне сарадње са Грађевинском дирекцијом Србије, као највећим инвеститором, са којом су, претходно, радили и у насељима “Степа Степановић” и “Др Иван Рибар”. У исто време приводи се крају велики стамбено-пословни објекат у самом центру Шапца, недалеко од већ усељених зграда у Масариковој које је такође градио СЕТ.
У овој породичној фирми верују у традиционално, граде модерно, поштују темељне принципре и вредности, па је једна од најважнијих порука да “ништа не можете сами”.
- Не можете сами ни у својој породици, ни у улици, ни у предузећу, граду, држави. Можете давати идеје, бити први међу једнакима, бити лидер, али сами не можете ништа постићи. Тек када сте спремни да се дајете безусловно и без очекивања, отворено, као река, онда вас то што радите може учинити заиста срећним – поручује Миленца.
Да су део заједнице у којој стварају у СЕТ-у доказују годинама уназад, покрећући и подржавајући различите друштвено корисне и хуманитарне активности. Део су Иницијативе за изградњу спомен-комплекса на Церу, што представља израз поштовања херојства и жртве церских јунака, покренули су изградњу цркве у Витојевцима, а и један су од највећих донатора изградње предах смештаја за децу са аутизмом “Богдај”, који гради Фондација “Хумано срце Шапца”.
Тренутно се ради на различитим пословима и пројектима - у току је израда Идејног пројекта за изградњу фабрике акумулатора у Трепчи, део су Конзорцијума за изградњу великог регионалног система за наводњавање и одводњавање Мачва, уз велики број нових идеја и иновативних решења којима желе да допринесу професионалном расту и развоју својих радника, али и целог еснафа и друштва, јер без напретка средине у којој стварају и живе, како верују, нема ни личног ни професионалног раста и развоја.
НОВИ ПРОИЗВОД – СИМА
Милош Срећковић, директор је СЕТ ++ фирме, младог ИТ колектива, који је настао из потребе да фирма СЕТ унапреди своје пословање.
- СЕТ ++ је настао као израз потребе да најпре СЕТ своје пословање учини бржим и ефикаснијим, комуникацију динамичном, размену информација и доношење одлука брзим, што значајно доприноси побољшању пословања и успеху. Наш информациони систем СИМА данас умрежава све који раде у СЕТ-у и са којима ради СЕТ, поједностављује процес рада, а прихватају га и наши пословни партнери. Циљ нам је да га унапредимо и понудимо пословном свету, јер штеди најдрагоценије што данас имамо – време, а притом на једном месту доступним чини све што нам може бити од користи за брзо доношење најбољих одлука – каже Милош Срећковић, инжењер електротехнике.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa