Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
У ШАПЦУ ОРГАНИЗОВАНА ИЗБОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА НС

Симић потпредседник

Нова странка је организовала у Шапцу изборну конференцију. Према речима председника НОВЕ Зорана Живковића, Шабац је био домаћин ове Конференције , јер је једини слободан град у Србији.
На Изборној конференцији су за два нова потпредседника изабрани шапчанин Александар Симић и Суботичанин Норберт Цвијанов.
Захваливши се присутнима на указаном поверењу, Александар Симић истакао је да је Нова странка, са својим коалиционим партнерима, на изборима 2016. године одбранила Шабац од најезде напредњачког криминала и сачувала га као упориште демократије у Србији. При томе је поручио да је време да се то учини и са целом Србијом.
- Залагаћу се за све оне вредности које сам протежирао и на месту председника Градског одбора Нове у Шапцу. Никаквог компромиса са политиком нити додирних тачака са Александра Вучића нема и неће бити. Наш систем вредности не може да се споји са њиховим. Ми смо мерило опозиционарства, права опозициона герила – рекао је Симић.
Лидер Нове странке Зоран Живковић поручио је да је у Србији на снази демократура – карикатура демократије, те да су грађани годинама суочени са "подметањем кредита као инвестиција, свакодневним оперетским представама и циљано тровани примитивизмом и криминалом”.
- Нова странка је еталон опозиционог деловања, једина странка за коју нико никад није могао ни да помисли да шурује са СНС. У борби за изборне услове треба да идемо са свима који себе зову опозицијом и могу у довољној мери то да докажу. Поделе у том смислу нема - сви заједно треба да се боримо за фер изборе, све док власт не попусти. То, наравно, не значи изборну коалицију, јер НОВА на заједничку изборну листу треба да иде са оним партнерима чија идеолошка матрица и политички циљеви јесу њој сродни. Бојкот избора никако није солуција, јер власт већ има велики број ГМО странака које глуме опозицију у Парламенту, а лако ће их пред изборе направити још. Нас је народ изабрао да га представљамо у Скупштини и боримо се за њихове интересе, а не да побегнемо са мегдана. То није јуначки чин. Напротив, треба појачати притисак на власт, да постане неиздржив, све док не буду приморани да прихвате захтеве опозиције", одлучно је подвукао Живковић.
Он је поновио предлог да један од притисака на ову власт буде и штрајк глађу опозиционих посланика до испуњења захтева.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa