Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
МЕЂУСОБНИ, ЗА КРАЈ
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА

МЕЂУСОБНИ, ЗА КРАЈ

Много више „јесењих чињеница“ раздваја него што спаја Шапчане и Богатинце. У међусобном мечу једни не желе да успоставе лошу серију, други хоће да прекину своју, једни се боре за јесењу титулу, други траже изгубљени мир средине табеле
На различите начине и уз различите епитете, последње коло јесени у Колубарско – Мачванској зони препуно је дербија. Готово сваки меч је, на неки начин дерби. Нама најинетерсантнији је онај у Богатићу. Почетак сезоне је слутио да би то могао бити дуел најпријатнијих изненађења, екипа из врху, али уместо тога остао је само дерби суседа, града и њему суседне општине, али и утакмица коју клубови долекују у различитој атмосфери. Улога фаворита је јасна.
После пет узастопних победа МАЧВА је поклекла у Ваљеву, препустила прво место прошлонедељном ривалу, али и даље има изванредну полусезону коју може крунисати и јесењом титулом. Ваљевце очекује све само не лако гостовање у Дивцима. Богатинци су у одличној позицији, не само пред ово коло, него и пред пролеће. Четири екипе су се издвојиле на врху, а сва три ривала у другој полусезони долазе у Богатић, те „црвено-црни“ могу лако постати и главни фаворити за титулу и пласман у Српску лигу. Сва три пораза ове сезоне претрпели су на гостовањима, једини реми такође, док су на домаћем терену добијали лако и сигурно. У последњих месец дана су у одличној форми, амбиције су порасле и сигурно да су фаворити у суботу.
РАДНИЧКИ је сам себе довео у проблем, сам себе удаљио од зоне сигурности и дозволио зебњи да се увуче, да поруши самопоуздање и то се одражава на резултате. После претходног лошег низа, тим је одиграо добро против незгодне БРЕЗОВИЦЕ и деловао као екипа која се враћа у форму, али су потом уследила три пораза, од чега два на домаћем терену. Ако је у Ваљеву то било очекивано, ако је Лајковац искуснији, онда је пораз против ЗАДРУГАРА недопустив, болан и забрињавајући. Сувише голова дозвољава други најстарији шабачки фудбалски клуб, превише и за солидно ефикасан напад. Навала ствара, али и промашује велике прилике-зицере и проблем је ту. Шапчани јесу изнад основне црте, али поглед на табелу СЛ „Запад“ сугерише да би та црта могла бити подигнута више и борба ће са њом бити тешка. Богатић није место које је погодно за повратак самопоуздања, али избора ривала нема.
Недеља, 13:00. Не желе домаћи да заврше јесен са два узастопна пораза, не желе гости да вежу четврти пред дугу паузу, реми не значи много, више одмаже и једним и другима.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa