Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
НАРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ ШАБАЦ ПРОСЛАВИО ЈУБИЛЕЈ

ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА РАДА

Протекле седмице Народни универзитет Шабац са радошћу и поносом, обележио је 60 година постојања. За то време, образовао је више хиљада радника, организовао више од стотину курсева, оспособио више десетина хиљада полазника, организовао преко хиљаду разговора на својим трибинама, приредио бројне изложбе и културне манифестације и приказао на хиљаде филмских представа.
Наиме, давне 1958. године на основу Општег закона о школству основан је Раднички универзитет „Моша Пијаде“ са задатком да пружи одговарајуће друштвено-економско образовање произвођачима и радним људима у јавним службама. Да омогући грађанима да према личном интересу, наклоностима и потребама проширују своје образовање из појединих области науке, технике и културе. Такође, задатак је био и омогућавање стручног образовања, односно стицање спреме и стручних квалификација, бављење штампањем публикација и израдом наставних средстава.
-Рад на Универзитету се обавља у виду школа, курсева, семинара и опште образовних културних и историјских и стручних предавања. Сходно насталим друштвено економским променама, Народни универзитет се прилагођавао и трансформисао у складу са потребама тржишта. Дакле, 11.10.2018. године постаје и званично јавно признати организатор активности (ЈПОА) решењем од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, о одобравању статуса јавно признатог организатора активности образовања одраслих - истакао је директор Народног универзитета Дејан Марковић.
Народни универзитет Шабац је први и тренутно једини лиценцирани организатор образовања одраслих у нашем граду и у региону. Поред провере стручне оспособљености за разна занимања, Народни универзитет организује курсеве страних језика (енглески, немачки, француски и италијански) и има лиценцу МУП-а Републике Србије за извођење обуке за приватно обезбеђење. Све што је постигнуто израз је стваралаштва радних људи Народног универзитета Шабац и његових сарадника.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa