Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
ЈОШ ЈЕДНА ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА ОПШТУ БОЛНИЦУ

Стигла савремена опрема из Данске

Прошлог четвртка у Општу болницу „Лаза К. Лазаревић“ стигла је још једна вредна донација. Овога пута, захваљујући др Небојши Кочановићу, гинекологу из Ћуприје на раду у Данској, из ове земље је допремљена опрема вредна више десетина хиљада евра.
Опрема је половна, али знатно савременија од оне коју шабачка болница сада има. Добијено је 25 кревета, душеци, опрема за салу, ортопедска помагала и два ултразвучна апарата, до којих је један уролошки, а други са три сонде на каквом шабачки лекари до сада нису имали прилике да раде па ће морати да прођу обуку. Међу опремом се налази и тзв.“ваздушни топ“ који греје пацијента док се налази на операцији.
-Здравствени систем је велики и неопходан му је стални инпут опреме и новца. Радимо свакодневно на томе да обезбедимо што боље услове за наше пацијенте и резултати се виде, али треба времена. Ово је трећа вредна донација из иностранства и очекује нас још лепих момената. Средствима Министарства здравља обезбеђена је опрема за операционе сале и интензивну негу и она ће стићи у децембру. Током јануара или евентуално у фебруару ће доћи још једна много вреднија донација из Данске, такође захваљујући др Небојши Кочановићу, рекао је др Слободан Поповић, директор Опште болнице и још једном захвалио свим хуманим људима који помажу ову установу.
Реализација ове донације не би била могућа без породице Поповић. Компанија „Еликсир“ обезбедила је транспорт опреме из Данске у Шабац.
-Као мајка власника друштвено одговорне компаније „Еликсир“ и као бивши радник ове установе увек сам ту да помогнем. Прави пријатељи су увек ту када је помоћ потребна. Пријатеља срећа ствара, а потреба искушава, рекла је Ружа Поповић.
Ове годину у Општу болницу су стигле донације из Аустрије и Швајцарске. На овај начин око четвртина лежајева је замењена много савременијим покретним креветима који су прво распоређени на одељења интензивне и полуинтензивне неге, а сада их добијају и друга одељења.
M.M.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa