6. decembar 2018.6. dec 2018.
JOŠ JEDNA VREDNA DONACIJA ZA OPŠTU BOLNICU

Stigla savremena oprema iz Danske

Prošlog četvrtka u Opštu bolnicu „Laza K. Lazarević“ stigla je još jedna vredna donacija. Ovoga puta, zahvaljujući dr Nebojši Kočanoviću, ginekologu iz Ćuprije na radu u Danskoj, iz ove zemlje je dopremljena oprema vredna više desetina hiljada evra.
Oprema je polovna, ali znatno savremenija od one koju šabačka bolnica sada ima. Dobijeno je 25 kreveta, dušeci, oprema za salu, ortopedska pomagala i dva ultrazvučna aparata, do kojih je jedan urološki, a drugi sa tri sonde na kakvom šabački lekari do sada nisu imali prilike da rade pa će morati da prođu obuku. Među opremom se nalazi i tzv.“vazdušni top“ koji greje pacijenta dok se nalazi na operaciji.
-Zdravstveni sistem je veliki i neophodan mu je stalni input opreme i novca. Radimo svakodnevno na tome da obezbedimo što bolje uslove za naše pacijente i rezultati se vide, ali treba vremena. Ovo je treća vredna donacija iz inostranstva i očekuje nas još lepih momenata. Sredstvima Ministarstva zdravlja obezbeđena je oprema za operacione sale i intenzivnu negu i ona će stići u decembru. Tokom januara ili eventualno u februaru će doći još jedna mnogo vrednija donacija iz Danske, takođe zahvaljujući dr Nebojši Kočanoviću, rekao je dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice i još jednom zahvalio svim humanim ljudima koji pomažu ovu ustanovu.
Realizacija ove donacije ne bi bila moguća bez porodice Popović. Kompanija „Eliksir“ obezbedila je transport opreme iz Danske u Šabac.
-Kao majka vlasnika društveno odgovorne kompanije „Eliksir“ i kao bivši radnik ove ustanove uvek sam tu da pomognem. Pravi prijatelji su uvek tu kada je pomoć potrebna. Prijatelja sreća stvara, a potreba iskušava, rekla je Ruža Popović.
Ove godinu u Opštu bolnicu su stigle donacije iz Austrije i Švajcarske. Na ovaj način oko četvrtina ležajeva je zamenjena mnogo savremenijim pokretnim krevetima koji su prvo raspoređeni na odeljenja intenzivne i poluintenzivne nege, a sada ih dobijaju i druga odeljenja.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa