Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
Порука пријатељства
ОДРЖАНА ИЗЛОЖБА РАДОВА ЛИКОВНОГ КОНКУРСА У БОГАТИЋУ

Порука пријатељства

Деца што су млађа отворенија су и цртају срцем а не логиком. Не очекују награду, већ избацују емоције. Стваралаштво ове деце можда на изглед није нешто посебно али има дубину
У организацији Културно образовног центра Богатић, у Дому омладине у Богатићу одржана је изложба радова ликовног конкурса „Порука пријатељства“, школице цртања и сликања „Светлост“. Ликовни конкурс за предшколске установу „Слава Ковић“ и све основне школе општине Богатић, расписује се сваке године обично два пута. Један је васкршњи, а за други се тематика сваки пут мења.
Након наступа дечијег хора „Дуга“, Драгана Ерцеговчевић, координатор школице „Светлост“ отворила је изложбу и додела награде најуспешнијим малишанима.
-Замисао овог догађаја била је подстаћи учеснике на размишљање о пријатељству као о вредности која их оплемењује и коју треба да развијају. На који начин они то виде, приказано је радовима предшколске установе „Слава Ковић“ Богатић и Основних школа Општине Богатић. По први пут на конкурсу жири је одлучио да полудневни боравак предшколске установе „Слава Ковић“ са васпитачем Весном Мијатовић буде награђен како првом наградом у категорији предшколаца, тако и специјалном наградом за најкреативнији рад – истакла је Драгана Ерцеговчевић.
Васпитачица мешовите груше полудневног боравка, узраста деце од 2,5 до 5 година, Весна Мијатовић конкурише у задње две године, заслужно добијајући награде.
-Стваралаштво ове деце можда на изглед није нешто посебно али има дубину. Деца што су млађа отворенија су и цртају срцем а не логиком. Не очекују награду, већ избацују емоције. Ликовни радови деце узраста од 2,5 година до 5 су пре свега израз онога како се дете осећа. Изузетно сам поносна на њих – истакла је Мијатовићева.
Пре доделе награда најуспешнијима на ликовном конкурсу истакнути су полазници школице сликање „Светлост“ који су се представили радовима насталим у току ове године.
Прву награду у категорији предшколаца освојио је полудневни боравак предшколске установе „Слава Ковић Богатић“, са васпитачем Весном Мијатовић, а жири је одлучио да исту групу награди специјалном наградом за најкреативнији рад. Другу награду у категорији предшколаца освојио је такође полудневни боравак предшколске установе „Слава Ковић Богатовић“, са васпитачем Ксенијом Иванковић.
Прву наград у категорији основаца освојила је Основна школа „Јанко Веселиновић“ Црна Бара, а другу награду у категорији основаца освојила је Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ Клење.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa