Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
ПРЕДЛОГ БУЏЕТА СУТРА
ПРЕД ОДБОРНИЦИМА

Реално планирање прилива и одлива из општинске касе

За сутра је заказана седница СО-е Коцељева, последња у овој години, на којој ће се пред одборницима наћи предлог Одлуке о буџету за 2019. којом су предвиђени приходи од око 340 милиона динара док су планирани расходи за око 33 милиона већи а финансирање буџетског дефицита обезбедиће се из нераспоређеног вишка прихода из ранијих година.
Према речима шефа одсека за финансије Милете Ковачевића, прилив новца у општинску касу планиран је реално, према оствареним приходима за првих једанаест месеци ове године и на основу процена о кретањима тих прихода наредне.
–Ово је један од најбитнијих докумената. Укупни приходи су пројектовани на око 340 милиона динара, што је и реално, без додатних трансфера, евентуалних донација, дотација које ћемо имати и које смо имали и ових година. Што се тиче расходне стране највећи део одлуке о буџету је негде на нивоу одлуке о буџету, односно последњег ребаланса за 2018-у годину. То је што се тиче, пре свега, оних сталних трошкова попут струје, телефона и других трошкова, затим што се тиче текућих поправки и одржавања које се односе на поправку саобраћајне инфраструктуре на нивоу који смо имали у прошлој години- рекао је Ковачевић и подсетио да ова општина има започетих инвестиција у овој години.
–Сведоци смо да се ради још увек Душанова улица, затим асфалтира се пут код Вила Леске, у Градојевићу, према Јазовнику. Ми смо планирали да то буде плаћено у овој години. Али нисмо у могућности да кажемо да ли ће ти радови бити окончани до јануара, тј. да буду плаћени до краја ове године а обзиром на готовинску основу и готовински принцип буџетирања приход је оно што је остварено у току године а расход оно што је потрошено у току једне календарске године. У делу капиталних инвестиција ми смо предвидели пут према Свилеуви од три километра чији већи део финансира министарство привреде а тај тендер ће бити тек у 2019. Ни за реконструкцију зелене пијаце није завршен тендер у овој години па морамо да планирамо средства у наредној. То је огромна инвестиција а од нас се тражи седам милиона динара. Међутим, те две ставке су 30 милиона што за наш буџет није ни тако мало- напоменуо је шеф одсека за финансије на седници Општинског већа и још једном истакао да је највећи део предложеног буџета за 2019. на нивоу прихода и расхода из текуће године.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa