Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ОДМОР ПОСЛЕ ИСТОРИЈЕ

Бод у Београду је донео мирну паузу и велико досигнуће. Шапчани шест бодова испред најугроженијих. На старту другог дела најважније утакмице
Сваки бод вреди номинално исто, међутим психолошка снага освојеног у Београду, на терену ПАРТИЗАНА, већа је од многих „тројки“. Остала је МАЧВА непоражена против великана, а мало ко је то очекивао. Да, услови за игру су били јако лоши, али су то били за оба тима. Иако без неколицине стандардних играча „црвено-црни“ су искористили све што су имали као предност. Играча више читаво полувреме, нервозу домаћина, а чак остаје и жал што није било у офанзиви више храбрости, у контра ударима, можда би се догодило још веће чудо, но и ових 0:0 је сасвим добро. Шест и по деценија је МАЧВА чекала да игра првенствени меч против Партизана, а 67 да остане непоражена. Дочекала је и једно и друго.
Два месеца паузе треба искористити најбоље, укомбиновати и заслужен одмор и припреме за тешко пролеће. Сасвим солидно 21 коло има МАЧВА, но уколико то не материјализује у преосталих 16, све може пасти у воду, све па и реми у Хумској. Прелазни рок је још далеко, још неколико првотимаца треба да се опорави, а форма на врхунцу треба да буде већ у фебруару. Распоред је такав да, уз изузетак ЛУЧАНА, који гостују први, следи низ мечева са директним ривалима: ЗЕМУН (гостовање), РАД, ДИНАМО (обе у Шапцу), БАЧКА (ГОСТОВАЊЕ), па и ПРОЛЕТЕР (у Шапцу). То су мечеви где много тога може бити решено и потпуно закомпликовано.
Празници ће бити срећни, но до њих ваља имати детаљан план, тренер Тешовић и управа. Могућност понављања меча не помињемо, то би био лош, аматерски циркус у коме МАЧВА не треба да учествује све и да се закаже „представа“, не треба у част свог века трајања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa