Инфо

27. децембар 2018.27. дец 2018.
ШАМПИОНСКИ ЈУБИЛЕЈ
ТЕКВОНДО: ТК „ЛЕТЊИКОВАЦ ЕЛИКСИР“

ШАМПИОНСКИ ЈУБИЛЕЈ

Година у којој је шабачки теквондо клуб обележио три деценије рада, остварени су успеси који су потврдили да, како истичу у овом колективу, ЛЕТЊИКОВАЦ није само дуга традиција, успешна прошлост, већ златна садашњост, а уверени су и блистава будућност шабачког и српског теквондоа. Свакако да се међу резултатским постигнућима издваја велика екипна сениорска титула на Првенству Србије за узраст до 21 године. Колективна титула само је једно од шампионских звања остварених у години која броји последње дане.
-Екипно смо постали вцешампиони Купа Србије за јуниоре, трећи клуб Купа Србије за сениоре, а појединачни успеси су посебно значајни, остварени на свим нивоима, од државног до планетарног – наводи тренер Горан Петровић.
На Балканском шампионату ЛЕТЊИКОВАЦ је дао репрезентативце који су освојили три злата, два сребра и две бронзе. Са најјачих турнира Г1 класе Летњиковчани су донели три медаље и забележили велики број наступа, на основу квалитета и освојених бодова позив у репрезентацију завредело је неколико чланова тима, а истакао се и МАРКО ТОМИЋ на Светском јуниорском првенству.
-Имамо одличне сениоре, али и млађе категорије које претендују на титуле у Србији, али и велика остварења на међународном нивоу, учешће на неким од наредних Олимпијских игара. Марко је остварио сјајан наступ на Светском првенству где је победио три ривала и мало је недостајало да дође до медаље, но пласман од петог до деветог места на планети је велико достигнуће. Фантастичну годину иза себе оставља и наша кадеткиња, 14-годишња МИНА МИТРОВИЋ. Трећим местом у Загребу претходне године најавила је сјајну годину, а то и потврдила титулама првака Купа Србије, Војводине и Балкана, звањем најбоље кадеткиње Балканског првенства, као и вицешампионским епитетом на Првенству Србије – додаје Петровић.
Клуб основан 1988. године траје у континуитету и без пауза три деценије. Сваке године је бележио наступе на домаћим такмичењима, учествовао је на међународним турнирима, а у клубу додају да се радују новој години где се надају лепим вестима са Светског сениорског, најважнијег теквондо догађаја у наредној години, као и наставку успеха млађих категорија на контитненталном и планетарном шампионату за одговарајуће узрасте.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa