Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
Кривина у огледалу

Мирно спавај Далај Ламо

У нека, не тако давна, времена била је срамота не служити војни рок. Чак и они који стварно нису били способни за војску, тражили су везу не би ли ипак добили прилику да испуне свој дуг према домовини.
Тада ниси могао ни посао да добијеш ако ниси био у армији, а данас је све могуће, па и то да се високи чинови понижавају салутирајући човеку о којем се мало тога зна. Не зна се како је купио велики стан у Београду, а камоли да ли је ослобођен од војске због равних табана или пилећих груди. Вероватно то не зна ни он. Важно да је ослобођен војске, и није једини. Њему уз раме је и онај Владимир Ђукановић који има суптилне методе за спровођење напредњачке демократије у Србији. Он, додуше, није предмет овог писанија, можда и на срећу.
Када на челу одбране једне земље, била она макар и Србија, имате таквог лика као што је Александар Вулин онда није неочекивано да тај исти Вулин честита Божић благопочившем патријарху Павлу. И још приде, правдајући се, каже како неће да казни радницу која је написала ту честитку, јер је он левичар и не верује у кажњавање радника. То вам је слика и прила данашње Србије и њене власти. Он би морао да казни самог себе, али не може то да схвати. Напао је људе на друштвеним мрежамам како су једва дочекали ситуацију да га критикују. Јок неће. Шта је он мислио, да ако Пинк то не објави није се ни десило? Остаће упамћено за вјек и вјеков овај његов гаф.
Министар који то може да буде само у оваквој консталацији снага, толико је бахат и осион да није способан сам да напише честитку за Божић, већ то уместо њега треба да уради неко кога грађани Србије плаћају да олакша тежак министарски посао. Није ненормално да човек који је неспособан да иде у војску, а способан да буде министар војни, истовремно није способан и да напише једно најобичније саопштење, односно честитку. Способан је зато и има „артиљерију“ да запуца по свима онима који су нашли засходно да се спрдају са њим.
Оваквим својим понашањем је прво увредио Патријарха Павла, а онда и живог патријарха српског Иринјеја који се Богу захваљује на милости што имамо оваквог врховног команданта каквог имамо. То што је увредио вернике Српске православне цркве да и не говоримо. Њега ионако боле равни табани за вернике и за цркву. Одавно по интернету кружи снимак где се сви око њега крсте, а он онако горд са избаченим прсима пркоси црквеној служби.
Кажу ми људи, праштај, до јуче је био комуниста, не зна тај. Ако не зна, што се трпа тамо где му није место. Како је луд, могао је и Далај Лами да честита Божић. Он и његови пајташи никако да схвате да бити власт није зезање, већ част и одговорност. Брукају свој народ где год стигну. Диче се подршком човека који је одслужио казну затвора због силовања сопствене жене и нападају целу опозицију да је силоватљска због једног глупог твита још глупљег синдикалца. Куну се у Жику Сељака који тера публику у својој емисији да се смеје фазону у којем се једна од његових гошћи каже да је Борко Стефановић био ударен у главу и пре него што су га напали у Крушевцу. Где је свему овом крај?
Сада ће тај исти Вулин да гостује на Пинку и Хепију до изнемоглости и себе и водитеља, не би ли поправио негативни ПР који је сам себи створио. Ми ћемо за то време да наставимо да се сладимо његовим глупостима по друштвеним мрежама. Вулин ће, сигурно, да и напредује у будућности. Докле год је степен глупости мањи од нивоа опчињености и послушности према вођи, Вулин је миран. Чак и да је нормалан и да му пороради савест и да се у виду неког покајања према држави и народу одлучи да одступи, Прворођени не би прихватио тај чин, јер ретко ко је дорастао Вулину. Чак и онај Миленко Јованов, ретко иритантан лик који ономад прелете из ДСС у СНС, није дорастао том нивоу.
Где је граница, та црвена линија када и господар наших судбина мора да каже –доста је? Не, она не постоји. Неће је ни бити док је овог режима. Овај режим је оперисан од одговорност и то је доказано више пута. Папир трпи све, па и ову бруку министар војног. Најгоре је што они не само да мисле, него и верују да су Богом дани. Ми можемо само да се надамо да је Далај Лама миран и спокојан, јер овакву грешка, да се, на пример, њему честита неки православни празник, ни Вулин на би направио.
Ненад Кулачин

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa