Инфо

14. фебруар 2019.14. феб 2019.
фото: Зв. фб страна клуба

фото: Зв. фб страна клуба

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ – 22. КОЛО

ИЗМЕЂУ ОПСТАНКА И ПЛЕЈ ОФА

Први мечеви ће одредити да ли је реалнија борба за плеј оф или за опстанак. У Бугарској четири убедљивбе победе. Један долазак и један одлазак током прелазног рока. Лучани добро познати, циљ победа
Два месеца паузе је прошло, време је за наставак Супер лиге. Последњи првентвени меч у претходној години био је историјски за МАЧВУ, освојен је велики бод на стадиону Партизана, а о том мечу се причало дуго после последњег звиждука. Бод из Београда, пре тога бод из Новог Сада и „трица“ против ЧУКАРИЧКОГ подигли су лествицу амбиција шабачког суперлигаша, те су најавили борбу за плеј оф. Локација и начин рада у припремном периоду су промењени, а тек ће првенствене утакмица дати за право тој одлуци или је демаскирати као погрешну.
Питање ефикасности постављено је као највећи проблем „црвено-црних“. На табели датих голова МАЧВА је са 12 једнака РАДУ и ефикаснија једино од ДИНАМА из Врања. Офанзива није играчки употпуњена новим именима, али су припреме у Бургасу, посматрано са тог аспекта, биле више него успешне. У четири утакмице МАЧВА је постигла 20 голова! Наравно, ту је увек упитна и снага ривала. Судећи по минутажи и ефикасности, већу шансу у наставку Лиге могао би добити Ђорђе Шушњар, стелац седам голова у источном суседству. У четири утакмице савладани су: ЧЕРНОМОРЕТС 3:0, БЕРОЕ 5:1, РЕГИЈА БУРГАС 5:0 и БОТЕВ 7:0. Мечеви су одиграни током припрема од 27. јануар до 8. фебруара.
Најаве мирног прелазног рока су реализоване. Тим је практично сачуван у потпуности. Марко Мијаиловић, штопер и десни бек је једина придошлица, појачање из Бежаније, а на припремама није био Иван Обровац услед понуде из иностранства. Разговоре са другим клубом имао је и Игор Риствиојевић, али је ипак одлучио да остане у клубу у којем је већ деценијама. Шабац је напустило још неколико фудбалера, но то су играчи који нису имали значајнију минутажу попут Жакуле и Владисављевића. У изјави за „Спортски журнал“ тренер Тешовић је нагласио да су услови у Бугарској били одлични, припреме реализоване према плану, а какав је стварни учинак, показаће терен. Многи навијачи су гајили потајну наду да би се у Шабац могао вратити Бојан Матић, најбољи стрелац клуба у протекле две сезоне, али се он ипак придружио „Војводини“.
Први корак ка прокламованим циљевима је лучанкса МЛАДОСТ. Лучанци су најважнији део припрема спровели у Анталији (Турска). Провели су на блиском истоку готово три недеље и одиграли пет дуела против премијерлигаша из Украјине, Русије и Казахстана. Ворскла Украјина (0:1), Десна Чернигов Украјина (1:1), Оренбург Русија (1:3), Лвив Украјина (1:1) и Астана Казахстан (3:2). Конкуренцију у нападу „плавих“ појачао је Милан Бојовић, придошлица из Казахстана, док је у борби за место халфа Стахиња Јовачић, доскорашњи играч Јагодине. Значајнијих одлазака није било. Јанко Тумбасевић и Александар Пејовић су свакако највеће претње у екипи која је у плеј оф зони и жели, не само да остане ту, већ и да се умеша у борбу за Европу. Свакако Миловановић у Шапцу не рачуна на повређеног Милоша Шатару, младог репрезентативца БиХ.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa