Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Трагања у Срећној галерији
Београдска изложба радова ученика Школе
примењених уметности

Трагања у Срећној галерији

Током осмогодишњег постојања секције за фотографију и дигиталну графику у Школи примењених уметности, ученици, савладавајући основе фотографије и фотографских техника, граде свој поетски израз, а њихови радови, из генерације у генерацију, високо се вреднују на релевантним републичким и међународним изложбама
У Срећној галерији Студентског културног центра у Београду 14. марта отворена је изложба радова ученика Школе примењених уметности под називом ''Трагања''. Ово је седма по реду изложба полазника секције за фотографију и дигиталну графику шабачке уметничке школе, која је захваљујући квалитету свог рада, уврштена у редовни годишњи програм Студентског културног центра, у оквиру циклуса Афирмација младих.
-Свих досадашњих седам изложби донеле су висок степен квалитета изложених радова у домену фотографије, који може парирати многим већ афирмисаним фотографима. За ове успехе и за многе награде полазника на такмичењима, свакако треба похвалити управу Школе примењених уметности, која је пре осам година поставила темеље система професионалног програмско-педагошког рада ове секције, директорку Невенку Ђокић и педагога Михаила Симовића, који је уједно и аутор поставке – истакао је Мики Пјешчић, уредник Срећне галерије СКЦ-а, Београд.
Изложбом „Трагања“ настављена је дугогодишња успешна сарадња шабачке школе и Студентског културног центра који афирмише младе уметнике.
-Током осмогодишњег постојања секције за фотографију и дигиталну графику у Школи примењених уметности, наши ученици, савладавајући основе фотографије и фотографских техника, граде свој поетски израз, а њихови радови, из генерације у генерацију, високо се вреднују на релевантним републичким и међународним изложбама. Излагање у Срећној галерији Студентског културног центра у Београду је велики успех, јер то подразумева висок ниво квалитета изложених радова. Иначе, СКЦ је нашу школу уврстио у свој годишњи програм под називом Афирмација младих и ово јесте прилика да се таленат и аутентични сензибилитет наших ученика прикажу и београдској публици – рекао је Михаило Симовић, професор и ментор секције.
На изложби приказане су 42 фотографије, на којима се нижу портрети наглашене психологије, призори свакодневице, невидљиви детаљи амбијента и мотиви.
-Овогодишња изложба носи назив „Трагања“ и ово су заправо наша заједничка трагања. Трагања наших ученика за сопственим идентитетом и местом у свету који их окружује и наша за начином да њих боље упознамо. Драго ми је што су на отварању били наши садашњи и бивши ученици, њихови родитељи и пријатељи, колеге из Школе за дизајн и бројни љубитељи фотографије. Наша школа ће наставити да пружа пуну подршку креативном стваралаштву ученика и промоцији њиховог рада. Захваљујемо уреднику Срећне галерије Микију Пјешчићу на вишегодишњој подршци раду наше секције – навела је директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.
Оводишња изложба доноси радове Анђеле Јерковић, Ање Марковић, Валентине Моравчевић, Димитрија Граоваца, Душана Станојловића, Исидоре Новаковић, Јоване Тодоровић, Ксеније Опанковић, Мирјане Јанковић, Петра Јовановића и Ружице Ристивојевић. Београдска публика ће имати прилику да поставку погледа до 25. марта.

Излагачка традиција
- Ово је друга изложба у СКЦ-у на којој учествујем. Сви смо се потрудили да изложба буде овако успешна, поставка је заиста дивна. Надам се да ћемо и у наредним годинама имати овако квалитетне изложбе - каже Анђела Јерковић, ученица другог разреда.
“ Мени је ово пети пут да излажем у Срећној галерији, а ове године сам и помагала професору Михаилу у селекцији фотографија. Захвална сам школи и професору Михаилу на могућности да, као млади аутори, излажемо у овако престижној галерији. Верујем да ће се ова традиција наставити и да ће наша школа и у будућности имати овако запажену излагачку делатност”, Ружица Ристивојевић, ученица четвртог разреда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa