Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
ЊИХОВЕ БИТКЕ ДАЉЕ ТЕКУ
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА

ЊИХОВЕ БИТКЕ ДАЉЕ ТЕКУ

Мачва у дербију који можда решава питање шампиона. Раднички се вратио у борбу за опстанак, Рађевац директни ривал. Већи део лиге у категорији угрожених
После наредног кола биће одиграно још 15 рунди, у оптицају још 45 бодова, те тако посматрано један меч, макар био и дерби, не може решити питање шампиона. Ипак, немерљива је психолошка предност коју ће имати успешнији из суботњег меча у Богатићу. Лидеру, јесењем шампиону, МАЧВИ гостује лајковачки ЖЕЛЕЗНИЧАР. Тимове не раздваја апсолутно ништа. Бодовни салдо једнак, гол разлика такође, једини критеријум који издиже Богатинце је два више постигнута гола. Може деловати као ситница, најтања нијанса, но и она је једнако пресудна када критеријум бодова и разлике датих и примљених голова нису диференција.
Лајковчани немају пораз од трећег кола, а у последњих девет су остварили осам победа уз само један реми, налазе се у серији од пет узастопних победа. У истом периоду МАЧВА је претрпела два пораза, а победила седам пута. У Лајковцу је гост био бољи, резултат нерешен, сада би кључни фактор могао бити домаћи терен. Јесте ЖЕЛЕЗНИЧАР најбољи тим Зоне на гостовањима, но Богатинци су једини са максималним учинком пред својим навијачима. Буквално детаљи ће одлучивати. Реми је једнако реалан колико и сваки исход, али неће задовољити противнике. Богатић остаје на првом месту, но носи прошуштену прилику за одвајањем, док Лајковац остаје са бодом са најтежег гостовања, али и даље са „погледом на леђа“ највећем конкуренту. Свакако да ће један од ова два тима у мају славити српсколигашко достигнуће.
Многи су отиписали РАДНИЧКИ, Дивци су деловали моћно на домаћем терену, но Шапчани су показали да припадају овом рангу. Ипак, једна победа није довољна. Развој ситуације у вишим ранговима сугерише како ни „златна средина“ није баш „златна“, већ „трусно подручје“ на којем се може отворити провалија. Осмо место је прво сигурно сада, од Шапчана је далеко четири бода, но ако други најстарији шабачки фудбалски клуб савлада РАЂЕВАЦ биће надомак те позиције, те су бодови итекако важни за обе екипе. У Рађевини беше 2:2 тог септембарског викенда.
Обе утакмице стартују од 15:00 у суботу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa