Инфо

28. март 2019.28. мар 2019.
УЖИВАЊЕ БЕЗ СТРАХА
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

УЖИВАЊЕ БЕЗ СТРАХА

Јасно ко је фаворит. Оставити бољи утисак него претходне сезоне на Маракани. Прва од три тешке утакмице
Наравно да је Владан Милојевић најавио тешку утакмицу, наравно да поштује МАЧВУ, искуство, уиграност, досадашње резултате, екипу која је дуго на окупу, логично да има високо мишљење о колеги Дарку Тешовићу, колеги тренеру и куму, но да се не заваравамо, у ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ су већ уписали нова три бода и пре почетка дуела са Мачвом овог викенда. Далеко од тога да су речи поштовања према ривалу звездиног стратега неискрене и лажне, елиминација у Купу претходне сезоне даје имену овдашњег клуба другачију, не баш пријатну „мелодују“, у ушима Владана Милојевића, но Звезда је најбољи тим Лиге, бранилац титуле и у већини мечева има пројектована три бода, посебно на свом стадиону.
Тешко је упоређивати два тима, неоспорно је „црвено – бели“ тим квалитетнији практично на свим позицијама, дрес тих боја и идентичног грба носе најбољи играчи у Србији на тим местима и за услове Супер лиге Београђани располажу са два тима довољно квалитетна да буду водећа. Управо комбинација квантитета и квалитета даје могућност тренеру Милојевићу да комбинује и скрива стартних 11, односно тактику од ривала до самог почетка.
МАЧВА је аутсајдер као што је била и у претходна четири меча против некадашњег шампиона Европе, као што је била пре мало више од годину дана у четвртфиналу Купа Србије. „Црвено – црни“ су отписани у овом колу као пред гостовање на стадиону Партизана 14. децембра претходне године, шансе су још мање него пред утакмице у Лучанима или Новом Саду протекле јесени. Заједничко свим поменутим мечевима је да Мачва није изгубила ни на једном. Чињеница је да је Звезда боља него прошлосезонска екипа истог имена, да је квалитетнија од Партизана, разлика још већа у односу на Младост, Војводину, но снове и веру у чудо Шапчанима нико не може ускратити. Када је ривал квалитетнији и још игра на свом стадиону, знате да за успех је неопхна најбоља игра, лош дан ривала и мало среће. Математички, вероватноћа је врло близу нуле, но докле год није нула, она постоји. Било какав притисак не постоји, све осим убедљиве победе домаћина је изненађење. У држави где се многи деле на „звездаше“ и „партизановце“ дечачки снови играча су водили до српске Маракане. Играња на тој трави, а пре две сезоне су то изборили, неколицина актуелних фудбалера шабачког суперлигаша и себи, а потом и свима, дугују уживање, борбеност и наступ којим ће се поносити било који резултат да буде. Шансе су минималне, нада се не предаје, снови највећи. У њиховом међусобном односу је „тајна“ резултата.
Претходне сезоне на Маракани је било 4:0 за Звезду. Резултат из категорије очекиваних, но МАЧВА може боље од те утакмице где није само резултат убедљив, већ је болнија чињеница да не беше ударца у оквир гола. Може више шабачки „стогодишњак“, знамо то.
Само неколико дана касније, већ у среду, гостује РАДНИЧКИ Ниш, други на табели, добра игра у Београду може бити најава боља од сваке речи за тај меч.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa