Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
Шанса за усавршавање
ОДРЖАНИ ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА У ШАПЦУ

Шанса за усавршавање

Дванаести Зимски сусрети учитеља у Шапцу одржани су у ОШ „Николај Велимировић“. Све више посећени, замишљени су као дан стручног усавршавања у оквиру 12 разлиитих семинара. Осим учитеља из нашег града, сусретима су присуствовали и учитељи из Коцељеве, Дебрца, Мачванске Митровице, Љубовије и Богатића.
-Зимски сусрети учитеља се у Србији ове године одржавају 35. пут, тако да је то постала традиција. Они су идеална прилика за размену искустава и стицања нових знања на акредитованим програмима. Ове године их је скоро 30 градова организовало, рекла је Анита Перић, члан Управног одбора Савеза учитеља Републике Србије.
Присуство у Шапцу пријавило је преко 360 учитеља који су добили осмочасовну едукацију. Према речима учитељице Сузане Мијушковић, запослене у ОШ „Николај Велимировић“, сусрети се у Шапцу разликују од оних у осталим градовима.
-Једна од великих разлика између града Шапца и осталих градова у Србији је та што град Шабац финансира целокуну манифестацију. Дакле, плаћа котизацију за све учитеље који су чланови Друштва учитеља Шапца, док се у осталим градовима у Србији то не дешава. Просветни радници сами финансирају своје стручно усавршавање, изјавила је Сузана Мијушковић.
Током сусрета организована је и изложба где су се све велике издавачке куће представиле и промовисале свој програм ученика за прва четири разреда.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa