Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
ЧУЈТЕ ЖИВОТ
SANI СЛУХ

ЧУЈТЕ ЖИВОТ

Више од 15% одрасле популације је погођено губитком слуха, а половина ових случајева су могли бити избегнути превентивним мерама.
По овом истраживању људи са оштећењем слуха се боре са тим просечно 10 година пре него сто затраже помоћ. Сваке године се роди 665.000 деце са већим оштећењем слуха.
Осамдесет одсто људи са оштећеним слухом живи у земљама са нижим животним стандардом и често немају никакав приступ аудиометрима или медицинској нези. У оваквим земљама само 1 од 40 људи са оштећеним слухом користи слушни апарат.
Истраживање, у којем је учествовало 550 особа са оштећеним слухом, спроведено је током септембра на територији Србије као део активности у оквиру акције „Чути и разумети“.
Истраживање је даље показало да је свега 49 одсто особа са оштећеним слухом старије од 60 година. То упућује на закључак да се услед веће изложености ризичним факторима, помера доња старосна граница оштећења слуха. До 60. године 51 одсто је приметило да не чује добро.
Показало се и да особе са оштећеним слухом осећају висок степен дискриминације у друштву, чак 21 одсто.
Главни проблеми које особе оштећеног слуха сматрају да треба да буду решени су једноставнија процедура набавке слушних апарата (90 одсто) и подршка деци оштећеног слуха у редовним школама од стране дефектолога, такође 90 одсто.
Чак 82 одсто испитаника сматра да би рад шалтерских службеника приликом овере налога за набавку слушних апарата требало да буде што ефикаснији, док 71 одсто њих сматра да је неопходна уградња опреме за помоћ особама са слушним апаратима у банкама, поштама и другим јавним установама.
Губитак слуха ће се у једном тренутку вероватно десити многима од нас. Неке студије показују да половина популације преко 50 година искуси неку врсту губитка слуха. Друга истраживања показују да преко 300 људи у сваких 1000 пати од неке врсте оштећења слуха.
Постоје многи знаци да можда имате оштећење слуха. То је вероватно случај уколико одговарате са “да” на нека од ових питања:
•Да ли се други људи жале да превише гласно пуштате ТВ или радио?
•Да ли вам је тешко да чујете људе ако има позадинске буке или сте у бучном окружењу?
•Да ли тражите од људи да понављају шта су рекли?
•Да ли вам други људи често звуче као да мрмљају?
•Да ли избегавате социјалне ситуације и осећате стрес када комуницирате са групом људи?
Сани Оптик нуди решење
"Сани Оптик" пружа поуздане и квалитетне услуге професионалне препоруке, саветовања и информисања приликом одабира адекватног слушног помагала, подешавања слушног апарата, израду олива (меких или трдих), замену цевчица, као и све врсте батерија за слушне апарате.
Као генерални заступници реномираних швајцарских произвођача Phonak и Sonic, „Сани Оптик“ на тржиште Србије пласира производе светских лидера у области развоја и производње слушних система.
Кроз разгранату продајну мрежу клијентима оштећеног слуха у Србији и Републици Српској, доступни су напредни слушни апарати за све врсте оштећења слуха и сваки буџет: заушни и канални слушни апарати различитих перформанси, од базичних, есенцијалних, стандардних, преко адвансед до премијум класе.
За наше клијенте припремили смо вредносне ваучере од 3.000, 5.000 и 7.000 динара за куповину слушних апарата, који се могу искористити до краја текуће године. Доносиоци ваучера такође остварују право на бесплатну проверу слуха и пробу слушног апарата.
Такође нудимо бројне погодности: могућност отплате на више месечних рата без камате преко административне забране, чекова грађана и пензионих чекова.
ПР

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa