Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
„Овера“ опстанка
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

„Овера“ опстанка

Само велики пад форме, успон ривала и баш несрећан сплет околности могу угрозити суперлигашку позицију МАЧВЕ у овој сезони. Врањанци су побеђени рутиснки и готово је математички извесно да ће Шапчани 100. рођендан прославити у статусу суперлигаша, а можда већ у Бачкој Паланци дођу и надомак „теоретске основе“.
Шапчани ће против себе имати тим који не сме да киксне, уколико жели да сезону заврши у мају, као суперлигаш. Сваки неуспех би их могао довести до позиције у баражу, што је стрес двомеча са мотивисаним прволигашем, а њихови порази буде и наду Динаму и Земуну како би се могли спасити. БАЧКА је солидно почела доигравање, освајањем бода у Сурдулици, на нимало лаком гостовању и сада су три бода далеко од бараж и четири од елиминационе опасности. Победом за викенд би знатно повећали шансу да се спасу. Екипи тренера Говедарице свакако је шанса домаћи терен, јер су све победе ове сезоне остварили на „Вави“, међутим, управо МАЧВА је ту однела три бода пре 40-ак дана.
Сав притисак је на екипи која има прилично „порозну“ одбрану, другу најслабију у такмичењу и напад предвођен Мићићем и Макарићем. Попут „Мачве“, нема изненађења када је у питању састав, увек је на голу Зоговић, ту су: Илић, Бијелош, Пантић, Грабеж, Радиновић, Јовановић, Гаврић, уз поменути дуо у офанзиви. МАЧВА нема резултатски „тег“, победа, а и реми је приближавају још мирнијем финишу, док пораз неће направити велики проблем у овом тренутку. Ипак, руку на срце, Тешовић је најавио да је циљ девето место, те посматрано тако, три бода су важна.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa