Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
НАДАМО СЕ
ВАТЕРПОЛО: ПЛЕЈ ОФ супер лиге србије

НАДАМО СЕ

Реванш одигран синоћ. У Београду Шапчани три четвртине бољи. Финална серија почиње за викенд
Тешко је писати у тренутку док нас сати деле од почетка реванша, а опет бити свестан да док ви читате овај текст исход је већ познат, ви, драги читаоци, већ знате да ли је ШАБАЦ финалиста плеј офа, први пут у историји, да ли је напарвио још један резултат из категорије „никада у историји“ или ће у финалу титулу бранити прошлосезонски шампион, најтрофејији клуб Србије ПАРТИЗАН. Надамо се да је синоћ, на Градском базену, исписана историја, надамо се да поклоници ватерпола већ размишљају о викенду и првом мечу финала.
Претходна три одиграна меча у Регионалној лиги и полуфиналу Купа, односно три од четири четвртине суботњег дуела на Бањици дају за право нади, дају за право ставу да је тим који предводи Миодраг Мировић, који на капицама носи ознаке клуба из нашег града, квалитетнији. Опет, бригу и несигурност, зашто не рећи и стрепњу пред исход доноси заостатак од једног гола из прве утакмице у Београду (8:7). Говорили смо у претходном броју да је карактеристике игре „црно – белих“ у претходним месецима истицање увек једног играча који предводи остале. У последњем мечу се истакао голман Влаховић, односно искусни Касум и Королија у битним моментима. „Кључ“ за одбрану Београђана имали су доскорашњи играчи овог тима Јанковић и Вучинић, уз одличну партију гомана Пијетловића.
Атмосфера на базену „Бањица“ била је несвојствена за утакмице Партизана у 95% досадашњег тока сезоне, верујемо и надамо се да је у среду, на Градском базену у Шапцу било бучно као у 95% мечева Шапца ове сезоне и као што су навикли сви ривали када дођу у Шабац, а врате се под утиском, не само утакмице, већ и атмосфере на базену какве нема у региону.
Предност у реваншу имала је и ЗВЕЗДА после победе над РАДНИЧКИМ у Крагујевцу. Меч је игран исто вече када и дуел Шапчана и Београђана. Финална серија, на два добијена меча, стартује већ за викенд.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa