Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
НАДАМО СЕ
ВАТЕРПОЛО: ФИНАЛЕ ПЛЕЈ ОФА

НАДАМО СЕ

Синоћ одигран први меч финала плеј офа. Звезди улога фаворита. Прво финале у историји клуба. Већ обезбеђен најбољи резултат од оснивања, али циљ је титула
Нисте погрешили, није вам се учинило, наслов је исти као и претходног четвртка. Можда је и до сујеверја, а свакако је израз жеље свих у Шапцу да, после „Медицинара“ 2017. године, наш град добије још једног националног шампиона у клупској конкуренцију у колективном спорту. Први меч финала одигран је синоћ, у суботу је други, а евентуални трећи, одлучујући, поново у Шапцу, 5. јуна.
Ви знате исход док читате ове редове, ми не знамо, број је већ био у штампи неколико часова пре почетка меча, не знамо, али се надамо да сви заједно једва чекамо суботњи дуел, све у нади да би, у сред престонице, „Чивијаши“ могли подићи још један пехар ове сезоне. Ове две екипе су биле најбоље у Регионалној лиги када су у питању екипе из Србије, потврдиле су то и у Супер лиги и ово је свакако најправедније финале.
Нада није само нада у победу. Надамо се, а истовремено смо и уверени да је атмосфера била бар иста, ако не и боља од оне претходне среде против најтрофејнијег тима Србије. Тешко је то описати речима, готово немогуће, то вреди осетити. Ко није био само нека замисли трибине испуњене, не само на седећим местима, већ и у сваком слободном просотру, делићу трибина. Посета највећа икада, више од 1.000 гледалаца. Бука, навијање такво да се тешко чује и пиштаљка, а играчи и тренери морају да овладају пантомимом, иначе, комуникација је немогућа. Поставили су Шапчани сами себи висок стандард, али само они могу да га надмаше и верујемо да јесу.
Противник је била и у суботу (можда и среду) биће ЦРВЕНА ЗВЕЗДА. Некадашњи шампион Европе је понео улогу фаворита пред почетак серије, они су и пре почетка сезона важили за првог фаворита за титулу. Имају искуснији тим, важне мечеве у Лиги шампиона, знатно лакшу, физички, психички и емотивно, полуфиналну серију против Радничког и треба напоменути, имају и ону подршку која није базирана само на корито, воду и клупу. Актуелни председник Савеза је доскорашњи председник Црвене Звезде. Предводи их у базену голман Александро Краљ, уз Пијетловића, најбољи голман лиге. Васић, најбољи стрелац екипе у Регионалној лиги, Танкосић, Шулц, Поповић су искусни играчи који сумеравају игру Београђанам уз, како је сезона одмицала, све бољег Бурсаћа и Битадзеа. Поменути су и најзаслужнији за пласман у финале.
Два пута ове сезоне су већ играли Шабац и Звезда пре синоћњег окршаја и славили су, у оба наврата, гости. Надамо се да је та серија прекинута синоћ и то само на кратко, само до суботе. Можда је Звезда искуснија у базену, можда имају „залеђину“ ван базена, али квалитетнији нису у базену и у комбинацији са подршком у Шапцу, нико не може да рачуна на лаку победу против „делфина“, ни јачи од клубови од Звезде.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa