Инфо

30. мај 2019.30. мај 2019.
ПРИПАДАМО ЕЛИТИ
ФУДБАЛ: ФИЛИП ПЕЈОВИЋ, КАПИТЕН „МАЧВЕ“

ПРИПАДАМО ЕЛИТИ

Сезона успешна, уз жал за плеј офом. Показали зрелост и искуство. Бољи против јачих. Наредне сезоне борба за плеј оф
Одрастао је уз стадион, дрес са грбом омиљеног клуба облачио је готово 500. пута само у сениорској конкуренцији. Прошао је са својом МАЧВОМ све, од зачеља на табели Српске лиге до полуфинала Купа Србије и суперлигашких успеха. Памти поразе на непознатим локацијама, али данас предводи играче који Београд и Нови Сад напуштају непоражени. Стаж у „Мачви“ мери деценијама, у биографији су две суперлигашке сезоне, а биће и трећа, понајвише захваљујући одбрани чији је део баш он, а која је једна од успешнијих у Србији. То је ФИЛИП ПЕЈОВИЋ, капитен и предводник генерације која је први пут у стогодишњој историји обезбедила три сезоне узастопно у највишем рангу.
- Задовољни смо сезоном, било је више добрих него лоших момената, много више и морамо бити задовољни. Наравно, сви носимо жал због изостанка наступа у плеј офу где, уверен сам, по квалитету припадамо и што су резултати показали – започиње „Пеја капитен“.
Шта је обележје друге суперлигашке сезоне?
- Демонстрирали смо искуство у односу на дебитантску годину. Када погледате бодовни салдо, делује да су то биле сличне сезоне, међутим ове смо имали више рутинских победа, утакмица у којима смо доминирали и резултат није долазио у питање, што је недостајало претходне. Свака сезона у елити је важна и свима је много значила.
Мало ко је помињао плеј оф у августу, а сада многи нескривено жале што „Мачва“ није наступила у конкуренцији најбољих осам у Србији?
- У јануару смо прокламовали тај циљ, баш на основу игара у првом делу сезоне. Када погледате наше резултате, они су бољи против најјачих. Сви ће памтити ове сезоне бод против „Партизана“ у Београду, бод на „Карађорђу“, сви ће памтити одличну игру на Маракани, упркос поразу, нећемо заборавити ни победу против „Чукаричког“, бод против „Радничког“, победу у Лучанима, победу против „Напретка“, а све су то екипе из плеј офа, тимови који су водећи у Србији. Ипак, коштали су нас неуспеси против слабијих екипа. Мало бодова смо освојили против „Динама“, „Земуна“, „Рада“.
Цео тим је изнео успешно „спортски стрес“ промене на месту тренера која није уследила услед слабих резултата?
- Нисмо много мењали састав у односу на претходну сезону и изградили смо специфичан однос са Драганом Аничићем. Његов одлазак нас је изненадио, међутим ја сам поносан на екипу како је одговорила. Разумели смо се лако са Тешовићем и промена, која никада није лака, није се одразила на резултате. Одржали смо континуитет резултата и игара и имали мирну сезону.
Лигу су напустили „Земун“ и „Бачка“, док је близу испадања и „Динамо“. Изненађујући исход борбе за опстанак, или не?
- Мислим да не. Све екипе које се боре за опстанак су касно почеле да остварују добре резултате, сувише су слабо играли до пред сам крај. Екипе које су испале су реално и најслабије. Међу њима су нијансе у разлици. Можда је реалније да су „Бачка“ и „Динамо“ испали , а да је „Земун“ добио прилику у баражу, али све су то нијансе.
Први пут у историји МАЧВА ће трећу узастопну сезону играти у највишем рангу. Искуснији за још једну сезону, какве циљеве клуб треба да има у години великог јубилеја?
-Тешко је причати сада, још је рано. Припреме почињу у јуну, зависи од планова клуба, прелазног рока, многих фактора. Сматрам да смо показали да је МАЧВИ место у Супер лиги и да то више нико не може да оспори. Верујем да клуб треба да тежи сталном напретку, већ следеће сезоне да нападнемо плеј оф, а дугорочно, клуб као што је МАЧВА заслужује борбу за трофеј у Купу, пласман у Европу. Можда то некоме делује нереално у овом тренутку, али до недавно, пре само неколико година, пласман у Супер лигу изгледао је као далек, неостварив сан, а сада смо стабилан суперлигаш. Нема разлога да не сањамо и остварујемо снове – уверева Филип Пејовић.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa