Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
Трка за живот
МАРАТОНАЦ АЛЕКСАНДАР КИКАНОВИЋ СТИГАО НА ХИЛАНДАР

Трка за живот

У Трци за живот Николе Стакића, маратонац Александар Кикановић истрчао је 918 километара за 23 дана. Протрчао је кроз три земље, променио четири годишња доба, прегурао жуљеве и опасности на путу и стигао на Хиландар
Када је сазнао за болесног дечака из Мачванског Прњавора коме је потребна помоћ, Александар Кикановић, одлучио је да анимира јавност хуманитарним маратоном од Лознице до Атоса. Кренуо је 12. маја, испред храма Вазнесења Господњег у Лозници, претрчао скоро хиљаду километара (918) за 23 дана и 4. јуна стигао на Хиландар.

- Пресрећан сам што сам успео у својој мисији. Успели смо да прикупимо новац који је неопходан за помоћ малом Николи. Неке ствари немају цену, каже Кикан, како га зову његови Лозничани.

Пре него што се одважио за Трку живота, три месеца је био под будним оком тренера Александра Лекића. Имао је шест тренинга недељно, три анаеробна високог интензитета и три аеробна по специјалном атлетичарском програму за дугопругаше.

- Ово није заједничка, него Киканова идеја. Он оплемењује људе. Подстакао ме је да размишљам о животу на другачији начин и утешио, јер нисмо сами док помажемо једни другима, беспомоћнима, нарочито деци. Не смемо да мислимо само о себи, не можемо једни без других. Како би могло мени да буде добро, ако је другима око мене лоше? Захваљујем му што сам део овог пројекта и што ме чини бољим човеком, каже Лекић.
За лечење трогодишњег Николе матичним ћелијама у Пољској, потребно је 51.000 хиљада евра. Било је питања и сумњи у успех Киканове мисије све до 1. јуна, када је анонимна особа уплатила износ од 41.500 евра.
- Ко год да је уплатио, хвала му до неба. Захваљујемо свима који су помогли Николи. Сад чекамо одлазак у Пољску. Крајем јуна би требало да иде на магнетну резонанцу и да се подрвгне тесту да ли може издржати лет авионом. Ако не може, морамо наћи друго решење. У Пољској ће имати операцију сваких месец дана. Потребно је десет третмана, каже Дарко Стакић, Николин отац.
За десет месеци живота у Пољској потребан је новац – за пут, смештај, боравак, медицинско особље око 20.000 евра.
С обзиром на то да је много енергије покренуто у овој причи, верујемо да, осим Кикана, анонимног уплатиоца и свих који су помогли, има добрих људи који ће се придружити малом борцу да истрчи своју трку.
Уплата на динарски рачун Комерцијалне банке: 205-9011007541834-80.
Девизни рачун: Име Никола Стакић
IBAN/Account Number: RS35205903102600176024
SWIFT – BIC: KOBBRSBG
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa