Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Почела ревитализација правца према Свилеуви
НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Почела ревитализација правца према Свилеуви

Према најавама руководства Општине грађевинска сезона је у овом крају тек почела
Радови на путу Коцељева-Свилеува, у дужини од преостала три километра, увелико трају. Претходних година на овој општинској саобраћајници ревитализована је деоница од девет километара, а када радови започети овог пролећа буду завршени, правац који спаја коцељевачку са убском општином и представља најкраћу везу са Београдом, биће модеран, квалитетан и безбедан пут.

–У 2017. је почето а у 2018. су урађене две деонице од шест и три километра овог пута. Ове године крајем априла уведен је извођач радова за преостала три километра. И ову деоницу радимо са Министарством привреде. Конкурисали смо за средства за пројекат Градимо заједно који нас прати од самог почетка у изградњи, реконструкцији и ојачању коловозне конструкције, тако да ће изградњом ове деонице посао на овој саобраћајници бити готов- рекао је председник општине Коцељева Душан Илинчић и подсетио на важност овог правца који, са једне стране излази на магистрални пут Шабац-Ваљево а са друге води на територију убске општине и даље према Обреновцу и Београду.

За последњу деоницу биће издвојено 32 милиона динара. Претходних девет километара коштала су 96 милиона. Шездесет одсто ове инвестиције финансира се из локалног буџета док преостала средства обезбеђује република.
–Укупни радови на деоници од 12 километара биће око 130 милиона динара. У конкурсној документацији стоји да се пут финансира пола-пола. Педесет одсто министарство и исто толико општина. Међутим, на нас пада сав ПДВ, тако да је тај однос 60 према 40- објаснио је Илинчић.
Он је подсетио да је од почетка године асфалтирано неколико путева у општини попут правца према Јазовнику који води до бунара, изворишта са којег се коцељевачка општина снабдева пијаћом водом.
–Изградња је финансирана из општинске касе. Почетком године изграђено је 500 метара пута. Ова деоница нас спаја са владимирачком општином. Неопходно је било урадити овај правац због воде и тај крак нам је веома битан. Осим тога, изграђен је и део пута у Градојевићу, према школи, јединој на подручју општине до које није водио асфалтиран пут. Сада је то обећање дато грађаним испуњено. Осим пута, асфалтиран је и школски терен који ће осим ђацима користити и старијим мештанима. Такође завршен је и правац према Бобији- рекао је председник општине.
За ове радове из општинске касе издвојено је око 15 милиона динара док је још пет издвојено за наставак изградње пута Брдарица-Вила Леска на којем су асфалтиране две деонице од по пола километра.
Према најавама руководства општине, грађевинска сезона је у овом крају тек почела.
–Велики радови нас очекују на изградњи, реконстукцији и санацији школе у Каменици и изградњи нове фискултурне сале. То је само почетак радова у овој сезони. У нашој општини, на велику радост свих нас, радови готово не престају ни зими ни лети. Ради се када год то временски услови дозвољавају. Очекује нас и изградња фискултурне сале у Доњем Црниљеву као и реконструкција и санација школе у Љутицама. Такође, очекујемо у овој години и почетак реконструкције пута према Доњем Црниљеву који је у веома лошем стању- најавио је Илинчић.
У овој локалној самоуправи константно се ради на модернизацији електро-мреже па је недавно реконструисана и ниско-напонска мрежа у Бресници. Област водоснабдевања такође је актуелна а председник општине најавио је нове инвестиције. Према његовим речима наредних дана интензивираће се радови на новим истражним бушотинама у Свилеуви.
–Локација је одређена и то нам је водно подручје. Урађена је и гео-физика која је показала да можда у том делу постоји могућност неког новог извора који је важан и неопходан. Не ради се само на тражењу нове воде него се ушло и у пројектовање за израду пројектно-техничке документације за резервоаре у које ће се лагеровати вода и по потреби дистрибуирати до потрошача у неким критичним периодима. Надам се да ћемо то успети да урадимо до краја године и тиме заокружимо ову целину која је веома важна- поручио је Душан Илинчић.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa