Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Мај у Лазиној школи
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“

Мај у Лазиној школи

Долазак пролећа у Лазину школу стигао је на један изузетно необичан и посебан начин. Мај месец је, већ годинама уназад, резервисан за активности које се реализују у оквиру Лазине недеље.
Несвакидашње такмичење у бацању папирних авиончића први пут је, не само у Европи, већ и на свету, одржано баш у ОШ Лаза К. Лазаревић и због тога је наведена активност изазвала велику радост и полетност код свих ученика и наставника школе. Хиљаду папирних авиончића раздрагано је летело школом, а дечје усхићење, радост и одушевљење весело је одзвањало у сали и парку школе позивајући на игру, задовољство и забаву.
Пропозиције су биле јасне свим учесницима, а поред свих ученика школе, учестовали су и њихови учитељи и наставници. Спретност и креативност показале су се и током прављења папирних авиончића који су били у различитим бојама, али исте величине – прављени помоћу једног папира А4 формата.
Главну награду, макету авиона, освојио је ученик четвртог разреда Марко Радишић показавши најбољу спретност, а међу наставним особљем најбољи је био учитељ Марко Андрић.
Надамо се да ће нам се у наведеном такмичењу идуће године придружити и друге школе.
Поред наведеног такмичења, на радост ученика Лазине школе, реализован је и низ других активности:
Учим, знам, показујем – фестивал науке по узору на београдски Сајам науке где су ученици стекли додатна знања из биологије, географије и других наука које су и практично применили.
Чувамо породичну народну традицију – учитељи другог разреда су заједно са својим ученицима направили изложбу предмета у вези са поменутом темом која је одушевила присутне.
Мој чудесни свет француског језика – наставница француског језика организовала је изложбу оригиналних фотографију везаних за Француску и направила ретроспективу фотографија излаганих током претходних година у циљу промовисања овог светског језика.
Изложба кућних љубимаца - ученици су, заједно са наставницом биологије, организатори ове изложбе на којој су довели своје кућне љубимце и са поносом их показали. Одушевљење најмађих ученика и других пролазника било је доказ колико је изложба била посећена и успешно реализована.
Избор за Лазиног двојника – наставница српског језика организовала је такмичење у којем су ученици показали своју сличност са Лазом Лазаревићем. Бирала се најбоља маска и интерпретација његових приповедака.

Милан Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa