Инфо

27. јун 2019.27. јун 2019.
Џaбa слoбoдaн Шaбaц дoк je Србиja  у мрaку
НOВИ НAПAД ШAБAЧКИХ НAПРEДЊAКA
НA ДРAГAНA ЂИЛAСA У НAШEM ГРAДУ

Џaбa слoбoдaн Шaбaц дoк je Србиja у мрaку

Напад се догодио уочи почетка трибине ССП у Културном центру у Шапцу. Снимак напада објављен на Твитеру
Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас и његови сарадници вербално су нападнути испред улаза у Културни центар у Шапцу где су се упутили како би одржали трибину повдом формирања одбора странке унашем граду.
Пред почетак трибине испред Културног центра, окупила се и група од 20-ак активиста СНС који су узвикивали псовке и вређали лидера ССП и госте трибине добацујући вулгарне увреде.
Ђилас је на Твитеру поставио снимак како их неколико особа вређа, псује и довикује им „Шиптари!“.
- Овако су нас дочекали млади и наравно пристојни, ненасилни и културни чланови СНС-а у Шапцу. Какав председник, такви и следбеници - написао је Ђилас уз снимак.
Он је рекао да такви испади нису случајни, већ да „ти људи само следе свог партијског шефа који свакодневно у својим наступима вређа политичке неистомишљенике“.
- На мржњу никада не смемо одговорити мржњом, нити на увреде увредама, али нећемо трпети физичко насиље, него ћемо се бранити - поручио је Ђилас Шапчанима на трибини.
Лидер ССП је нагласио да ће бојкот парламента трајати докле год Србија не постане слободно и нормално друштво, али и да је потребна солидарност свих градова, јер „шта вреди што је у Шапцу демократска власт, кад је остатак Србије у мраку“.
- На то нас обавезује Споразум са народом који је потписало 200.000 људи и да се то не сме издати. Зато за престанак бојкота парламента услов није само смена Маје Гојковић, већ слободно друштво, слободни медији и слободни избори. Докле год се то не испуни, избора не може бити - рекао је Ђилас.
Локални криминалци
напали Ђиласа
Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да је вербални напад на председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и његове сараднике у Шапцу, „дело активиста Српске напредне странке,познатих као ‘Шабачка група'“.
- То су локални криминалци који свакодневно застрашују грађане и опозиционе активисте, по истом рецепту као што то раде по целој Србији - рекао је Зеленовић.
Он је поручио председнику Србије Александру Вучићу да је Шабац „миран и демократски град и да више не може да застраши било кога“.
- Вучић у својој нервози, и страху од губитка власти, свакодневно покушава да изазове сукобе међу грађанима и говором мржње да створи атмосферу општег страха и правне несигурности. То му неће проћи - додао је Зеленовић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa